Societat · 13 de Maig de 2021. 17:34h.

Condemnades diverses entitats per dir nazis a SCC

Hauran de pagar quinze mil euros a l'organització unionista

Condemnades diverses entitats per dir nazis a SCC

La Sala Civil ha desestimat els recursos de cassació interposats per diverses entitats catalanes i un particular contra la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona que va confirmar la condemna per intromissió il·legítima en el dret a l'honor de Societat Civil Catalana (SCC), per la publicació del manifest 'la societat civil de Catalunya, per la dignitat', que va atribuir actes d'apologia del franquisme i del nazisme a SCC.
 
La Sala confirma la decisió de la sentència recorreguda i la d'instància que va condemnar als recurrents -la Comissió de la Dignitat, Amical de Amuthausen i Altres Camps i de Totes els Víctimes del nazisme d'Espanya; SOS Racisme de Catalunya; Fundació Privada Congrés de Cultura Catalana i Fundació Catalunya Fons per a la Defensa dels Drets s dels Catalans i Markus Pucnik- al pagament a SCC d'una indemnització de 15.000 euros, en concepte de danys i perjudicis, i a publicar al diari La Vanguardia l'encapçalament i la decisió de la sentència.
 
La Sala explica que el manifest, publicat el 30 d'octubre de 2015, expressava, “amb imputacions evidentment dirigides a la SCC, que en cap cas es poden defensar els crims contra la humanitat del nazisme i de el franquisme, ni procedir a la seva exaltació, per això sol·licitaven que s'anul·lés la concessió de el premi Ciutadà Europeu 2014 -amb el que se li imputa clarament tan reprovables conductes-, atès que l'apologia del franquisme i del nazisme són incompatibles amb els valors de la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea".
 
"És a dir, que s'està atribuint a la demandant la defensa o lloança de les més reprovables conductes atemptatòries als drets fonamentals, el que la desprestigia i desacredita, donada la gravetat de la imputació realitzada, que es porta a efecte des de la serenitat i major reflexió que implica la redacció d'un text escrit com és un manifest", subratlla la Sala.
 
Afegeix que aquestes afirmacions "no tenen base fàctica, ja que no es va aportar cap prova que SCC, que gaudeix de personalitat jurídica pròpia, incorregués en les conductes que se li atribueixen, o que s'hagués apartat amb la seva actuació pública dels caps de l'associació, reflectits en els seus estatuts".
 
D'altra banda, la Sala assenyala que "les imputacions són de la major gravetat, de manera que no resisteixen el necessari judici de proporcionalitat per proclamar la prevalença de la llibertat d'expressió”. Per tant, segons la sentència, "sostenir, sense base fàctica per a això, que una entitat defensa o lloa el nazisme suposa la més absoluta desqualificació".

Pel tribunal, les esmentades entitats acusar SCC de "fer l'apologia d'idees totalitàries, responsables de aberrants crims, que a més es reflecteixen en el manifest per donar més força a la imputació efectuada i incrementar el desvalor atribuït, que li farien indigna la concessió de el premi rebut de Parlament d'Europa".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 JM, Barcelona, 14/05/2021 - 11:17

Bueno, pueden pedir la pasta a la Caixa de la Solidaritat. A pagar, lazis!!

#4 Ojotuerto, Calafell.TAB, 14/05/2021 - 07:30

SCC en el 2015 tenía todo el mérito del mundo. No hay nada parecido en el bando nacionalista catalán, JuntsxPasta. Incluso en las ONGetas actuales subvencionadas, lobystas. No hay sacrificio y riesgo parecido. SCC los primeros Cs, personas particulares. Fuerza y Honor. Por sentimientos de igualdad y pertenencia. Moltes Gracies !!!!!

#3 Ai, com està el pati !!!, Barna, 13/05/2021 - 20:08

Una cosa és segura, però segura. Si tornés el feixisme a Espanya perseguirien com a conills a la Comissió de la Dignitat, Amical de Amuthausen, SOS Racisme, Fundació Privada Congrés Cultura Catalana, Fundació per a la Defensa dels Drets dels Catalans, etc., però els de SCC se les camparien tan tranquils "como Pedro por su casa".

#3.1 JM, Barcelona, 14/05/2021 - 11:16

Menos mal que admites que en España no existe el fascismo!

#3.2 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 14/05/2021 - 13:58

#3https://politica.e-noticies. cat/boicot-independentista-a-u n-homenatge-a-cervantes-a-la-u b-117997.html
https://youtu.be/QZvjqlINzmU
https://youtu.be/TmzOgfAzLGk
y mucho más

Pues si esto para tí es lo normal,bien lo pones

¿Tu no defiendes la igualdad? ¿o prefieres que den privilegios"a los tuyos"y demonizar al resto?

Piénsatelo bi

#2 Fer, BCN, 13/05/2021 - 19:22

Dura lex sed lex...
Que tomen nota, esto no es sino el principio.

#1 Capit@n España, Dime de que presumes....., 13/05/2021 - 18:20

En Cataluña sabemos de sobra quienes es son las organizaciones que actúan igual que los nazis actuaban en los años 30.

#1.1 Julio, Rosas, 14/05/2021 - 14:50

ANC,Òmnium cultural,etc.. no lo sé pero lo supongo.