Publicitat
Societat · 12 de Novembre de 2021. 21:46h.

Condemnat Pablo Echenique a pagar 80.000 euros per intromissió il·legítima

"L'exercici de la llibertat d'expressió no autoritza la difamació"

Condemnat Pablo Echenique a pagar 80.000 euros per intromissió il·legítima

L'Audiència de Madrid ha confirmat la condemna per intromissió il·legítima als dirigents de Podemos Pablo Echenique i Juanma de l'Olmo i hauran de pagar 80.000 euros al germà de Manuel López Rodríguez, jove assassinat en aquesta ciutat del sud de Madrid en 1990 en un crim pel qual va ser condemnada com a còmplice la que fora candidata de la formació lila a l'Alcaldia d'Àvila, Pilar Baeza.

La Secció Dotzena de l'Audiència Provincial, segons informa Efe, rebutja els recursos interposats pels dos dirigents de Podemos i pel partit contra la sentència dictada fa un any pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Leganés (Madrid), i ratifica aquesta fallada.

El jutjat que va portar la recerca va condemnar a Pablo Echenique i Juanma de l'Olmo per assegurar que una candidata del partit a Àvila en 2019, Pilar Baeza, havia estat violada, ja que el Tribal Suprem no va considerar provada la violació, i els ordenava fer pública la sentència en els mateixos canals en els quals van fer les seves afirmacions -una roda de premsa i un tuit- i a indemnitzar amb 80.000 euros al germà del presumpte agressor, que és el que va posar la demanda.

Deixa clar també la sentència que sí que va haver-hi una correcta ponderació entre el dret a la llibertat d'expressió i el dret a l'honor, i precisa que "l'exercici de la llibertat d'expressió no autoritza la difamació", ni en època electoral com era el cas.

Detalla en aquest punt que és "especialment rellevant l'exigència de veracitat en la imputació quan es tracta de delictes de caràcter sexual, donat el gran rebuig social que provoca la seva comissió", i subratlla que els demandats "no tenien necessitat d'imputar al finat la comissió d'un delicte de violació per argumentar en favor de la designació de Pilar com a candidata".

Sobre la quantia de la indemnització diu la Sala que és ponderada i correcta, igual que amb l'obligació que Echenique ofereixi una roda de premsa per a llegir la sentència condemnatòria "que es realitzi en el mateix lloc i en les mateixes condicions que la roda de premsa de 4 de març de 2019".

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra, 16/11/2021 - 14:07

si yo cobrara 126,000 euros al año mas dietas, tampoco me levantaría de la silla.....

#7 Sergi Sergio, Barcelona, 14/11/2021 - 15:07

Ahora empezaran con la milonga de siempre, repressio y bla, bla, bla, de Argentina nos llega lo mejor de cada casa, los que no los quieren ni alli, basta con repasar la lista de fenómenos que nos han llegado, impresionante.

#6 Pan con tomate y jamón ibérico, Nada personal, solo negocios, 13/11/2021 - 12:38

Entre toda la buena gente de Iberoamérica que hemos recibido, también se ha colado escoria de la peor... Boye, la brasileña de ERC, Pichalelo, Fachín y... Echenique.

España les acogió, en el caso de Echenique lo trajeron con 13 años, con un enorme coste médico... y en vez de agradecerlo los miserables estos no paran de soltar veneno...

#5 Resistencia , Flors i violes , 13/11/2021 - 11:32

Acusar a alguien de violador es algo más que intromisión ilegítima.
No es que la AP considerara no probada la violación es que ni tan siquiera hubo denuncia.
Este argumento (el que aunque no se haya probado que alguien haya violado no supone que no haya violado) junto con el de la libertad de expresión, es que alegó la defensa de este par de tip

#4 David, FOLGUEROLES, 13/11/2021 - 11:05

Sería una condenas justa, si a este trozo de carne con patas se le devolviera a su país de origen y dejara de dar el cognazo.