Publicitat
Societat · 29 de Juliol de 2020. 17:19h.

Condemnat un exalcalde de CiU per assetjament a una interventora

El Suprem confirma la condemna de 15 mesos de presó i vuit anys i mig d'inhabilitació a l'exbatlle de Pallejà

Condemnat un exalcalde de CiU per assetjament a una interventora

Ismael Álvarez Serrano

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 15 mesos de presó i 8 anys i mig d'inhabilitació a l'exalcalde de Pallejà (Barcelona), Ismael Álvarez Serrano, per "prevaricació i assetjament" a una interventora municipal per aconseguir que deixés el seu lloc de treball. El Tribunal confirma la pena que ja va imposar l'Audiència de Barcelona contra l'exalcalde del municipi barceloní l'any 2018 i desestima el recurs de cassació imposat per Álvarez.

El Tribunal de la Sala Penal considera provat que va realitzar una campanya "humiliant" de fustigació a l'interventora municipal, -a la qual va obrir un expedient disciplinari després de denunciar a l'exgerent municipal per assetjament sexual-, per tal que abandonés el seu lloc de treball.

La sentència destaca l'exercici correcte de les funcions de la interventora municipal i que arran de la comunicació que aquesta va fer d'una possible proposició sexual inadequada per part del gerent municipal, la reacció de l'alcalde va ser requerir la funcionària perquè abandonés l'ajuntament. A partir d'aquest inicial requeriment, segons la sentència, es produeix tot un seguit d'actes dirigits a aconseguir aquest propòsit.

Els magistrats estableixen que el recurrent va realitzar una pluralitat de fets en un període de temps relativament curt "en els quals s'aprecia una mateixa i continuada intencionalitat: l'obstinat desig de torçar la voluntat de la interventora perquè deixés el seu lloc de treball, a través d'una sèrie d'actuacions, totes elles legítimes, que no poden merèixer una altra qualificació que la de fustigació".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 despertaferro, L´H capital de TABARNIA, 30/07/2020 - 13:38

Aqui teneis el corte de "el de las tetas gordas" da verguenza ajena escucharlo https://youtu.be/qG60LiYZj90 ..... estos son los que le van a llevar a itaca a los lazis que nivelazooooo

#6 Kropotkin, Bic, 30/07/2020 - 12:11

Si eres interventora en un gobierno de CiU ya sabes a lo que te expones...Jua, jua, jua,...

#6.1 La Mare Superiora, Curaçao i Bonaire, 30/07/2020 - 15:13

Ai,i jo tan vella...uy,jijijijijiii.

#5 Ojotuerto, Calafell.tab, 30/07/2020 - 08:05

Los puestos de Interventora de Ayuntamiento y Secretario de Ayuntamiento, son profesiones de riesgo en Catalunya . En su Catalunya han desplazado a muchos profesionales de todo tipo de organismo y los han transformado en chiringuitos de mediocres. Estas personas Sí que sufren represión como si fuera Albania Kosovar.

#4 Cantores de Hispales antes, Sant Feliu de Llobregat, 29/07/2020 - 19:10

partidos o bajo el paraguas del Govern o Gobierno de España.
Seguro que si guardáis el comentario veréis antes de fin de año lo que sugiero. No acuso a nadie.
Lo que se tenga que dirimir será en sede judicial.

#3 Cantores de Hispales antes, Sant Feliu de Llobregat, 29/07/2020 - 19:09

dedicaron una canción tampoco, en que no cultivan vino y cava, en el que no tiene nombre se supermercado empezando por "al", por eliminación queda uno, seguro que saldrán más casos que solo de pensar el daño infligido y el castigo, todo tiembla.
Ni afirmo ni desmiento que surjan en empresas privadas o públicas, bajo el gobierno de determinad