Publicitat
Societat · 12 de Juny de 2020. 19:59h.

Condemnat un galerista per apropiar-se de la venda d'una obra de Miró

Un any i mig de presó per apropiació indeguda

Condemnat un galerista per apropiar-se de la venda d'una obra de Miró

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a un any i vuit mesos de presó per a un galerista per dos delictes d'apropiació indeguda després que es quedés amb els diners de la venda d'un dibuix de Miró i un oli d'Oscar Domínguez que li havia lliurat en dipòsit el propietari legal d'aquestes dues obres d'art.

La Sala de lo Penal del Tribunal també imposa una indemnització de 50.000 euros amb interessos al seu propietari i estableix per al galerista una pena d'inhabilitació especial per a l'exercici de la professió de galerista o comerç d'obres d'art durant el temps que duri la condemna.

Segons els fets provats, V.M.S.S. era titular d'una galeria d'art a Barcelona. A causa de la relació de confiança que tenia amb l'acusat, X.R.F. li va lliurar en dipòsit per a la seva venda dues obres d'art: un dibuix de Miró sobre paper emmarcat d'una dona ballant, signat per l'autor, i una altra obra d'art, un oli sobre llenç d'Oscar Domínguez amb el títol 'Revòlver i llimona' de l'any 1949 i signat per l'autor.

L'acusat, el mes de maig de 2013, va vendre com si fos el propietari l'obra 'Revòlver i llimona' per un import de 22.000 euros quedant-se amb tots els diners. Posteriorment, va fer el mateix amb el dibuix de Miró, que va vendre per 9.000 euros declarant expressament ser propietari. L'acusat, en cap moment va comunicar a X. R. F. que havia venut les dues obres fins que en data 19 de gener de 2014 va aparèixer a La Vanguardia un article de la galeria Barbié de Barcelona fent referència a una propera exposició sobre bodegons. Entre les obres a la venda apareixia 'Revòlver i llimona' d'Oscar Domínguez.

Per aquest motiu, el seu propietari es va posar en contacte amb aquesta galeria on li van confirmar que havien adquirit l'obra el maig de 2013, un mes després del seu lliurament en dipòsit a l'acusat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat