Publicitat
Societat · 2 d'Agost de 2012. 18:12h.

Conflicte multicultural en un barri de Terrassa

Immigrants i autòctons s'enfronten a la plaça de la Font Freda per uns gossos

Conflicte multicultural en un barri de Terrassa

La dona que ha denunciat agressions, a la plaça de la Font Freda de Terrassa

Una baralla per uns gossos pot degenerar en un conflicte ètnic entre autòctons i marroquins a la plaça de la Font Freda, del barri de Sant Llorenç de Terrassa, segons han explicat a e-notícies membres dels dos grups enfrontats.

Els fets van tenir lloc diumenge passat entre un jove de 27 anys i la seva mare, de 49, tots dos de nacionalitat espanyola, que van anar a passejar els seus tres gossos a aquesta zona i que, segons la seva versió, van ser agredits per "entre 25 i 30 musulmans ".

La dona assegura, al lloc dels fets, que van ser atacats sense que hi hagués cap provocació, fins que l'arribada d'una dotació de la policia local va poder posar-los ficar en un portal pròxim. Els incidents van provocar l'arribada de diverses dotacions de la policia municipal i fins i tot dels Mossos.

El dia anterior ja es va produir un incident entre una cunyada dels denunciants, que també estava passejant un gos, amb unes dones de nacionalitat marroquina. D'acord amb la versió de la mare, l'endemà van decidir treure ella els gossos -un dogo canari, un pagès i un cadell de mastí- per evitar problemes més greus.

"Dissabte a la nit van pegar la meva neboda dues mores, es van ficar amb ella perquè aquesta plaça la volen per a ells". "Li deien filla de puta, gossa", afegeix. "Per això el diumenge vam anar nosaltres a treure'ls perquè a la meva neboda li feia por".

La dona explica que, sempre d'acord amb la seva versió, "estava un moro amb gel·laba fent fotos als gossos i una de les que va pegar la meva neboda". "En un moment donat la va fregar amb el colze i va començar: 'a aquest gos el mato, a ell i a tota la família, aquesta plaça és nostra".

"Llavors van aparèixer per tot arreu, es va omplir la plaça de moros, perdó, de musulmans, és el costum". "Va ser una passada", insisteix. "Ells diuen que ha atacat el gos, però els gossos no han atacat ningú", ha reiterat. "Si volen -ha afegit- es pot fer una prova de mandíbules".

"Et mato el gos, et mato el gos, el gos i tota la família", cridaven. "Vam rebre cops de puny, puntades de peu, de tot", afegeix. "Al meu fill el van voler ofegar, té tot això esgarrapat, els braços, les cames". "I a mi em van sacsejar per tot arreu, el dilluns tenia la pell com cremada".

Quan va arribar la policia va aconseguir introduir-los en un portal "però el de la gel·laba li feia així amb el dit al meu fill des de fora" -mentre fa amb la mà el gest de tallar el coll. "El problema per a ells és que els gossos és com si fossin dimonis, un fàstic que els tenen, no els poden tocar ni res".

La dona confessa, al final de l'entrevista, que "tinc les meves idees" i que "sóc una mica de Rosique -president de Plataforma x Catalunya a Terrassa-" però que respecta "la gent que em respecta, per descomptat".

La versió és completament diferent entre el col·lectiu magribí. Alí i la seva dona, que viuen al tercer pis d'un edifici pròxim, afirmen que "va ser una humiliació". "Tu estàs amb la teva dona i els teus fills i ve un grup amb gossos i armes", afegeix.

"No estem a Síria, estem a Espanya, a Catalunya". "Portem 14 anys i mai no hem tingut cap problema, però ve aquesta gentussa, no tenen educació, estudis, res", afirma.

Segons la seva opinió, només volien provocar "un escàndol", anaven amb "gossos grans, sense morrió, de raça perillosa" i ja hi ha hagut problemes perquè "hi ha dues noies que són racistes". "A més, sempre estan insultant la meva dona i les altres mares".

"El problema del barri -continua- no és molt marroquí, som tres famílies", però que "si no sortim de vacances aquest any almenys que els nens puguin jugar a pilota".

El testimoni assegura que una de les persones de l'altre bàndol, "un romanès", portava "una arma elèctrica perillosa" i que "estem patint des de fa temps com si fóssim culpables de la crisi".

El marit reitera que "el gos va agafar la gel·laba de la meva dona" i que "no són gent del barri" però que un d'ells portava "un ganivet de 30 centímetres i una pistola elèctrica".

També es queixa que hi ha un testimoni, llatinoamericà, que va sentir que els altres deien "això sortirà al Diari de Terrassa com la massacre de Sant Llorenç" però que el jutge no l'ha admès com a prova.

Una dona passeja un gos per la zona

Publicitat
Publicitat

115 Comentaris

Publicitat
#65 anonimo, terrassa, 17/01/2013 - 07:17

Aber gente soi conocido de la familia y os puedo adegurar que el dogo argentino es un cacho de pan yo lo e vusto revolcarse con niños de 3 y 7 años jugando por el suelo y no ace nada es totalmente inofensivo ai los españoles jajja no yevaban ningun tipo de arma si uboera sido asi diganme porque

#64 lluisa, terrassa, 11/09/2012 - 12:53

que vengan a trabajar y cuando les cumpla el contrato que se marchen igual que cuando nosotros salimos fuera,y que no muerdan la mano de quien les dá de comer,pues en su país que su querido rey les dé lo que aquí consiguen,no se puede ir a otro pais a insultar a robar y a vivir del cuento,

#63 Català, Terrassa, 05/08/2012 - 16:42

Jo no veig cap diferència entre els espanyols i els magrebins.

Un espanyol a Catalunya no és cap autòcnon.

PxC només vol exterminar i empobrir Catalunya i els catalans.

PxC = catalanofobia espanyolista.

#63.1 x, terrassa, 06/08/2012 - 21:00

disculpam,¿un espanyol a catalunya no es un autocton?no sabia que cataluña era un pais.

#63.2 Soc catalana, TERRASSA, 20/10/2012 - 18:28

#63veo

que tu educación no da para mas.Sabes que el único idioma que no proviene dl latín es el VASCO?Visca ESPANYA i Visca CATALUNYA

#63.3 Pepe, Terrassa , 30/11/2015 - 18:36

Deberías mirar en tu D.N.I........ahí pone cual es tu pais. Viva España y viva Cataluña.

#62 sabatetes, el papiol, 04/08/2012 - 08:35

Tranquils tots !!! Plataforma per Catalunya té a gent molt valenta i lluitadora que ens defensará dels moros.

#62.1 jaime, marrok, 06/08/2012 - 03:23

a si sabatetes aveure si es vritat oita ka valen kes ka no saps ni da ke parles
payuu.

#62.2 cristian, terrassa, 11/06/2014 - 17:18

no llames a nadie mooro ellos no te an exo nada racista

#60 pepe, andorra, 04/08/2012 - 02:08

Pues q paseen cochinos en lugar de perros. El problema se acaba en un plis plas. Garantizado.