Publicitat
Societat · 23 de Desembre de 2015. 19:38h.

Connexió Barcelona

La Guàrdia Civil registra un domicili arran de la detenció de dos gihadistes amb explosius a Suissa

Connexió Barcelona

Imatge d'arxiu d'una operació de la Guardia Civil contra terrorisme gihadista

La Guàrdia Civil ha registrat un habitatge a Barcelona en el qual va residir una de les dues persones detingudes fa dues setmanes a Suïssa per la seva possible vinculació amb activitats terroristes gihadistes. Els dos detinguts portaven en el moment de la seva detenció documentació siriana i un d'ells permís de residència espanyol.

Després de la detenció, la Guàrdia Civil va iniciar una investigació a l'Audiència Nacional per intentar determinar les connexions amb Espanya i possibles activitats terroristes dels arrestats. Les autoritats suïsses han sol·licitat la cooperació espanyola per a realitzar les gestions necessàries que determinin l'autenticitat de la documentació que portaven els detinguts, així com per aclarir les activitats i contactes dels mateixos mentre van residir a Espanya.

El material confiscat durant el registre ajudarà a la Guàrdia Civil a reconstruir les activitats d'aquests dos individus durant la seva estada espanyola i les seves possibles vinculacions amb activitats terroristes. Els detinguts, en aplicació de la legislació antiterrorista suïssa, s'enfrontarien a una pena de fins a deu anys de presó per associació de malfactors.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Pepet, Sabadell, 24/12/2015 - 14:19

Catalunya és on els gihadistes tenen suport, des d'abans del 11S.

#1.1 ali-martil, Arbucies, 25/12/2015 - 10:08

Pepet, serà per proporcionalidad, no hi ha una comunitat musulmana tant gran, en altres para de la península.