Centenars de persones es manifesten contra la monarquia i criden "el yerno del Borbón, a la cárcel por ladrón"

Contra el Rei

Imatge de la manifestació a Madrid

Centenars de persones s'han manifestat a Madrid en contra de la monarquia i reclamant una III República. Durant la marxa s'han cridat consignes com "el yerno del Borbón, a la cárcel por ladrón", "Borbones a las elecciones" o "no a la Constitución monárquica de 1978".

La concentració, convocada amb motiu del 33 aniversari de la Carta Magna, ha mostrat el seu rebuig a l'actual Constitució i ha donat suport a l'establiment de la III República. Els manifestants han portat banderes republicanes i en la pancarta de la capçalera es podia llegir
"Por la III República" i "No a la Constitución monárquica de 1978".

S'han corejat algun càntics com:
"Que no, que no, que no nos representan", "El yerno del Borbón, a la cárcel por ladrón", "Borbones a las elecciones" i "No somos campechanos, somos republicanos".

A més, han portat pancartes en què es podien llegir frases com
"Viable la democracia, viable la república", "Por una república popular y federal"", "Transición real, sin rey" i "Verdad, justicia y reparación para las víctimas del franquismo".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 Joan, Tarragona, 07/12/2011 - 18:38

Què caratxus ens importa que l'estat espanyol sigui monàrquic o republicà, si el que volem és anar-nos-en? Però, posats a imaginar, abans em veig un rei espanyol, que un president del PSOE o del PP, respectant la plurinacionalitat ni que sigui per salvar l'abast territorial de la corona.

#9 Juanca, La Parrilla, 07/12/2011 - 12:13

Tranquil, Jordi, tranquil, que no és la guàrdia civil. Oye, tu me dejarías els mossos, o todavía los necesitas con aquello de Banca Catalana?.

#8 bert, bcn, 07/12/2011 - 10:42

A Catalunya, ens convé molt més que hi hagi monarquia. Amb el Rei, podem arribar a tenir un Estat confederal, amb la república, mai podrem passar de tenir l'autogovern que tenim ara mateix i molt manco la independència.

#7 Ben, Reus, 07/12/2011 - 09:08

Hem d'anar cap a la República, sí, però cap a la República Catalana. I els espanyols que es dotin del sistema que vulguin. Això és cosa seva. Segur que ens avindrem més amb ells com a veïns que com a súbdits. Per anar de copes i de festa són fantàstics.

#6 Ramon, Barcelona, 07/12/2011 - 08:04

Un president republicà espanyol, ni de conya, seria menys enemic de la nació catalana que Juan Carlos. Com a mínim igual.