Publicitat
Societat · 27 de Setembre de 2010. 13:13h.

Contra els discursos racistes i xenòfobs

"Els culpables de la crisi no són les persones immigrants"

Des de baix ha denunciat "l’ascens de la xenofòbia i el racisme i l’ús de la demagògia populista contra els i les immigrants per part de vàries forces polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament, com va quedar de manifest la setmana passada amb la visita d’una diputada francesa del partit del president Sarkozy a Badalona, de la mà del Partit Popular local, dirigit per Garcia Albiol, conegut pel seu llarg historial de xenofòbia i populisme, i d’Alicia Sanchez Camacho".

Per Des de baix el racisme només serveix per a dividir al conjunt dels i les assalariades de Catalunya i crear falses divisions entre foranis i autòctons que només beneficia a les forces i als valors reaccionaris. Esther Vivas considera que “front a la divisió entre autòctons i foranis el què cal és plantejar la solidaritat entre totes i tots els treballadors i no crear falses divisions. El problema de l’atur i la crisi no ve dels i les immigrants, sinó d’unes polítiques econòmiques pro-empresarials que afecten negativament tant a les i als treballadors autòctons com als estrangers recent vinguts”.

Per Vivas “el problema no és que la dreta faci demagògia amb la immigració. El més lamentable és que l’esquerra es vagi adaptant al seu discurs cada cop més. Ho hem vist, exemple, a Vic on el PSC va recolzar els intents de l’Ajuntament de no empadronar als i les immigrants”.

Segons Esther Vivas “l’esquerra dels partits del govern d’Entesa és també responsable de l’ascens de la xenofòbia. Les seves polítiques de privatització, flexibilització laboral, retallades socials...generen un malestar social i un caldo de cultiu que abona el terreny per a  què la demagògia populista de la dreta guanyi terreny. Per a combatre la xenofòbia cal una esquerra anticapitalista que faci polítiques que millorin les condicions de vida de la població, milloren els serveis públics i socials, i no polítiques que redueixen els drets socials”.

Des de baix reivindica la derogació de la Llei d’Estrangeria i el tancament dels centres d’internament. Per Esther Vivas “la Llei d’Estrangeria és un veritable escàndol democràtic que vulnera els drets més elementals de persones en situació de gran fragilitat personal i vital i els centres d’internament són un símbol macabre d’una societat on cada cop es vulneren més drets bàsics de les persones més febles”.

Esther Vivas
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Aturem això, SABADELL, 06/10/2010 - 10:18

Soc de Sabadell, y en el meu bloc de pisos els veïns no tenien ideia d'anar a votar el 28-N, després de pasar les intencions d'Angalada, se que el 60% de bots de una comunitat de 30 vivendes, van per ell... espero que entri que ja esta be d'ajudes... sense anar mes lluny 1360 x nen

#11 Igualada, Morolandia 2, 28/09/2010 - 09:05

Anglada no t'oblidis d'Igualada tindras molta feina, pero tambe molts vots. La gent del carrer n'esta farta de que l'entesa que ens governa els hi dongui de tot, i els autoctens hem de pagar per tot.

#10 joan, Busa, 27/09/2010 - 23:26

Como que no?, tenemos 5 millones de parados, y cuantos extranjeros de los 7 millones que hay, estan trabajando?

#9 Tori, BCN, 27/09/2010 - 20:33

Venga hacer campaña para Anglada. Estos pijoprogres no aprenden...

#8 joan, manresa, 27/09/2010 - 19:53

El Casal,19,40 h.-Cert,no son els culpables,pro sí que amb la crisis que cau son qui mes s'afavorexen del benestar que gaudim,benestar pagats amb las nostres suors i per els empresaris,i que molts del país no tenen.Srta..,encare som lliures per ser rascista o xenofobs o lo que vulguem opinar...