Publicitat
Societat · 16 de Gener de 2012. 11:41h.

Contra l'agent número 4.356

Una advocadessa denuncia l'actitud d'una patrulla dels Mossos a l'AP-7

Contra l'agent número 4.356

Mossos d'Esquadra durant un control, en una foto d'arxiu

L'advocadessa Maria Dolors Sala ha denunciat -mitjançant una carta a e-notícies- l'actuació d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra a l'AP-7 després que l'obliguessin a aturar-se just abans d’arribar al peatge de La Roca. En concret, acusa el mosso núm. 4.356, cotxe patrulla 2.934, d'una actitud "prepotent" a l'hora de posar-li una multa de 200 euros per "anar pel carril del mig".

Els fets van passar el passat divendres quan, segons narra l'afectada, "anava per l'autopista AP-7, tranquil·lament a 120 km/h, pel carril del mig, quan vaig veure que darrere venia una patrulla dels Mossos. Després d'uns kilòmetres d'anar just darrere meu, m’avancen (ells anaven a més de 120Km/h) i em fan uns senyals abstractes que jo no entenc. A l'altura del centre comercial de La Roca i a causa del trànsit, redueixen notablement la velocitat i jo els avanço, sempre a la velocitat autoritzada, com altres vehicles. Però la meva sorpresa fou que justament abans d’arribar al peatge de La Roca posen els llums lluminosos i m’obliguen a parar-me a la vorera".

Sala explica que "davant la situació, perquè era perfectament conscient que no havia fet cap infracció, ve l'agent amb una prepotència considerable i em diu que he comès la infracció d'anar pel carril del mig (quan ells hi han anat tota l'estona) i que havia d'anar per la meva dreta (quan jo he canviat diverses vegades de carril); jo sense entendre res li manifesto que no he fet cap infracció, perquè com jo tots els altres cotxes, i a més li dic que soc advocada (fa 25 anys). I que conec perfectament el Reglament i que tinc unes proves mèdiques complexes a les 11 hores a les quals no puc fer tard".

"Sabeu què em contesta? -afegeix- , que se li'n fot, que ell és Mosso i que em posarà una multa sí o sí. Jo estupefacta li ensenyo la sol·licitud de les proves mèdiques i la necessitat de ser amb total puntualitat al centre mèdic a Barcelona, i sabeu què em respon?, que li és igual. Al mateix moment baixa l'altre Mosso que conduïa i sense articular paraula em mira amb cara de pocs amics com si d'una delinqüent es tractés, tot intentant coaccionar-me en la mirada. Mentrestant el Mosso núm. 4.356 se situa al darrere del vehicle per prendre'n les dades i redactar la denúncia, però amb una lentitud (per redactar una denúncia totalment incoherent i sense fonament legal) que s'hi està més d'un quart d'hora".

Finalment, explica que "ja molt nerviosa pel tracte i la situació rocambolesca li suplico que no em retinguin tanta estona, ja que necessito ser a les 11 hores al centre mèdic. I cas omís, continua redactant la denúncia amb una parsimònia inigualable i després de més d'un quart, m'entrega la denúncia de males maneres i prepotent, prepotent, prepotent".

Publicitat
Publicitat

127 Comentaris

Publicitat
#74 emma, Barcelona, 31/03/2012 - 12:37

Tinc una multa de 174 euros des de fa mes d'un any per anar a peu i fer un comentari de "mira, en aquests no els multa ningu" quan un cotxe dels mossos va pujar a la cera i ens vam haver d'apartar tots! l'agent mosso num 13959 deuria tenir mal dia, i va admetre l'abus de poder...vergonyos!!!!!

#73 conductor2, barcelona, 17/01/2012 - 21:14

Clar com que vostè advocada no se li pot denunciar per que sap moltes lleis i té presa, s'ha d'aturar el món per vostè. oi honorable lletrada!!! doncs els mossos tenen tota la raó, vostè advocada no pot circular pel carril del mig miri's el RGC i aixequis una mica abans per arribar a l'hora

#72 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 17/01/2012 - 16:25

A més a més de sancionar i reprimir amb prepotència i males formes, podem afegir-hi com a nous valors en el seu currículum ?Parlar castellà? i ?Cantar el viva espanya?.Quina colla d?impresentables

#71 usted sabe quien soy yo!, Barcelona, 17/01/2012 - 14:37

En versión abogado...oiga agente que soy abogada y conozco el reglamente, eso no es prepootencia no...Conducía incumpluiendo el código, molestando por el carril central, algo común, que hay que erradicar. Soy yo el mozo y todavía me estoy riendo del...sabe soy abogada, usted y cientos de miles.

#70 Abogada, Barcelona, 17/01/2012 - 14:29

Abogada, revise el código, cometió una infracción. Se circula SIEMPRE por el carril de la DERECHA, salvo para adelantar. Haya 2, 3 o 50 carriles, SIEMPRE POR LA DERECHA. Ya era hora sancionara a los que van poniendo en peligro al resto, obligado a movernos dos carriles para adelantar.

#70.1 LLUC, CARRILS, 17/01/2012 - 16:10

Abogada, això que dius NO és veritat. El Reglament distingeix entre vies de 2 carrils o més de 2 carrils en el mateix sentit.

#70.2 Joan, Barcelona, 18/01/2012 - 07:31

Lluc; m'expliques com es pot circular pel del mig si només n'hi ha 2?