Publicitat

Centenars d'activistes a favor dels braus es concentren davant la Monumental

Contraatac taurí

Una imatge dels manifestants protaurins, ladurant tarda d'aquest dissabte davant la plaça Monumental de Barcelona

Les plataformes taurines catalanes han reaccionat després de la prohibició de les curses de braus a Catalunya i s'han manifestat en la tarda d'aquest dissabte al costat de la plaça Monumental de Barcelona, abans que se celebrés una cursa amb motiu de les festes de la Mercè.

Alguns centenars d'activistes protaurins s'han concentrat a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer Marina, amb pancartes a favor dels braus, mentre corejaven consignes en el mateix sentit. La majoria de les pancartes estaven escrites en català, sobre els colors de la bandera catalana.

Alguns dels textos eren: "Llibertat per a la nostra cultura", "CiU prohibeix la llibertat de part dels catalans", "Catalunya, fora polítics dictadors. CiU-ERC-PSC-ICV", o "Catalunya plural? Ja, ja, ja! Volem la nostra cultura taurina". Es van corejar consignes, la majoria en castellà, com "Libertad, libertad", "Catalunya va a los toros", "Catalunya es taurina" o "Ahora y siempre, iremos a los toros".

S'han produït alguns moments de tensió entre aquests grups i una dotzena d'activistes antitaurins, que portaven pancartes contra els braus i que s'han manifestat al carrer Marina. Aquest grup ha hagut de ser protegit pels Mossos d'Esquadra, davant l'eventualitat que poguessin ser agredits, el que no s'ha produït.

Tot i que els protaurins han provocat alguns talls de trànsit, no s'han produït incidents de gravetat. Els Mossos d'Esquadra, que han mantingut separats als abolicionistes i als protaurins, han controlat la zona, mentre que efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona han regulat el trànsit.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Fran, Llinars, 28/09/2010 - 14:58

CIUTADA CATALA. A Lleida creman cargols vius i a Moia fan la matança del porc.Son exemples.

#18 david, Atlanta, 26/09/2010 - 16:42

quin fastic que fan els hutus amb els seus costums sanguinaris...

#17 Rafel Climent i Brossa, Rubí (Vallès Occidental), 26/09/2010 - 15:19

He vist molts correbous a les Terres de l'Ebre, i sortosament no he vist cap maltractament dels animals. Senzillament, es juga amb les vaquetes, i l'any següent tornen a sortir les mateixes. No podem dir el mateix de les "corridas de Toros", espectacle propi de sanguinaris i cavernícoles.

#16 pauet, tarragona, 26/09/2010 - 13:47

Mossos!!! Foteu-los-hi bastonada!!!! Ja veureu com corre l'espanyolada!!!!

#15 Ciutadà català, Catalunya Lliure, 26/09/2010 - 12:55

Muy bien dicho Aurora (Madeira)!