Publicitat
Societat · 27 d'Abril de 2020. 17:03h.

Contradiccions de Budó

La consellera justifica que ajuntaments reprenguin obres públiques en la "reactivació de l'economia" després d'haver-ho criticat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dilluns que les obres públiques municipals es reprenguin al·legant "l'autonomia local" i "la reactivació de l'economia" malgrat que el passat 13 d'abril va manifestar que "no es reprendran les obres públiques de la Generalitat" com a mesura de contenció de la pandèmia de Covid-19 per part del Govern. "La resta d'obres de la Generalitat demà continuaran aturades" va assegurar aleshores. 

Meritxell Budó, preguntada sobre com valora que alguns ajuntaments hagin reprès les obres públiques municipals malgrat que la Generalitat les havia suspès, ha recordat que "el Govern espanyol va permetre que la gent anés a treballar" i ha apuntat que "una de les obres essencials que ens pertoca fer com a Govern és la reactivació de l'economia".

"Recordem que un cop aixecat el confinament total per part del Govern espanyol que va permetre que la gent anés a treballar això va permetre també que totes les obres es reactivessin, per tant totes aquelles obres privades es reactivessin" ha afirmat.

"Desconec les realitats d'aquests municipis. Pot ser que a nivell de terminis de finalització hi puguin haver o no penalitzacions i per tant, aquí està l'autonomia dels ens locals per poder decidir allò que és estrictament necessari. Potser es tracta d'obres d'urgència, d'emergència que no es poden endarrerir, per tant, respectar l'autonomia local" ha apuntat.

La consellera, repreguntada per la periodista sobre el fet que els ajuntaments han justificat la reactivació de les obres "per la reactivació de l'economia, no tant d'obres essencials", ha apuntat que "una de les obres essencials que ens pertoca fer com a Govern és la reactivació de l'economia".

"Si aquestes empreses havien hagut de fer ERTOs i en aquests moments han pogut recuperar i han pogut tornar a portar la gent a l'empresa doncs són mesures que s'han d'anar prenent a poc a poc. Però desconec les realitats puntuals d'aquestes obres d'aquests municipis" ha apuntat.

La portaveu del Govern va defensar ara fa dues setmanes que "no es reprendran les obres públiques de la Generalitat". Budó va apuntar el passat 13 d'abril que "demà no es reprendran les obres públiques de la Generalitat, només aquelles que siguin urgents o imprescindibles i que siguin una qüestió de necessitat, però la resta d'obres de la Generalitat demà continuaran aturades".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Menjamela Grandi, Anapurna, 28/04/2020 - 11:15

Les da igual decir una cosa y la contraria. Ellos son así. Y la borregada que los sigue, igual.