Publicitat
Societat · 12 de Desembre de 2012. 11:00h.

Coscubiela denuncia que el PP finança "una secta com l'Opus Dei"

El diputat d'ICV-EUiA tracta de "talibans" el Govern de Mariano Rajoy

Coscubiela denuncia que el PP finança "una secta com l'Opus Dei"

Coscubiela, durant la seva intervenció

El diputat al Congrés per ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha denunciat que el Govern espanyol finança "amb recursos públics una secta com l'Opus Dei que educa per separat en funció del sexe" i els hi ha retret que "vostès atorguen a la jerarquia catòlica dret d'adoctrinament en detriment de valors cívics".

Durant una pregunta al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, l'ecosocialista ha lamentat que "tracten els alumnes com si fossin clons intentant separar els fracassats perquè no siguin un obstacle per als triomfadors".

Sobre l'esborrany de la reforma educativa, Coscubiela ha dit que "a Catalunya no hi ha cap problema a les escoles. L'únic problema són vostès i la seva obsessió per utilitzar la llengua com a element i font de conflicte". "El seu projecte atempta contra el català, però també contra la cohesió social", ha afegit.

El diputat d'ICV-EUiA ha apuntat que "un sistema educatiu que cerca la uniformització social, incentiva la segregació de l'alumnat per sexes, encarrega a l'Església funcions d'adoctrinament i nega el dret a la llengua és propi d'un govern de talibans i això és el que són vostès".

Finalment, ha advertit que "ni amb un comissari de la FAES ni un guàrdia civil a cada aula van aconseguir que es pleguen al seu adoctrinament ideològic i de negació del català".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Pepetu, Catallufa (de moment), 12/12/2012 - 17:58

Quan era jove vaig estudiar a Esade, i ni m'he fet jesuïta ni de l'Opus. Ni tant sols m'ho vàren insinuar. Potser a diferència del "sindicats", que si no t'hi apuntes ets una "ovella negra". Les lliçons les ha de donar qui té credibilitat.

#7 loscojones, BCN, 12/12/2012 - 14:19

¡ Pero usted señor, Coscubiela no impartía clases
en ESADE ¡

#7.1 Joanot, Barcelona, 12/12/2012 - 16:13

ESADE és dels Jesuïtes. IESE és de l'Opus. A veure si s'informa senyor loscojones (valga'm Déu quin nom ha triat!).

#7.2 loscojones, BCN, 12/12/2012 - 17:35

"Joanot" que tiene que ver mi comentario con que
Esade, pueda ser del opus o jesuita.
" joanot, vete a rezar el rosario que es hora "

#6 Antoni, Mahón (Menorca), 12/12/2012 - 13:58

Hombre Coscubiela. después de lo que se oye por el parlamento Catalan tratar de talibanes al PP es un poco fuerte no.

#5 pep, ripoll, 12/12/2012 - 13:27

No es l'Opus Dei sr. Coscubiela, es l'OPUS DIABOLI, una secta satànica-capitalista-neoliberal.
A aquesta secta pagan part dels seus sous gent del gobern del PP, de PSOE, de CIU, de la judicatura, banquers i entre d'altres els grans empresaris. Católics de sepulcre blanquejat,

#4 Kropotkin, Vic, 12/12/2012 - 11:46

Señor izquierdista plural, no solo el PP lo hace. Me parece que aqui en Cataluña tambien se subvencionan a escuelas del Opus Dei. ¿Porque no protestan ustedes aqui? ¿No son tan de izquierdas? ¿No son tan plurales? ¿No son tan ecosocialistas?