Publicitat
Societat · 28 de Juny de 2022. 15:46h.

Creus de Sant Jordi amb quotes

Paritat de gèner en els guardons de la Generalitat

Creus de Sant Jordi amb quotes

El Govern ha distingit aquest dimarts amb la Creu de Sant Jordi a vint personalitats i deu entitats que, "pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural".

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha detallat tots els guardonats en la roda de premsa posterior al Consell Executiu i ha remarcat que "aquest any l'elecció de les persones guardonades preserva la paritat de gènere". La selecció de persones guardonades també reflecteix "la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial".

Els distingits amb la Creu de Sant Jordi són: Fàtima Ahmed, activista social; Maria Carme Cardó, professora; Mari Chordà, artista; Joan Carles Doval, productor discogràfic; Rosa Maria Duran, professora i intèrpret; Carme Elias, actriu; Josep Espunyes, escriptor; María del Carmen Llasat, física; Jaume Mateu 'Tortell Poltrona', pallasso; Josep Minguell, pintor muralista; Maria Olivares, professora, política i activista; Laia Palau, esportista; Lluís Parés, pagès; Jordi Puig, enginyer; Miquel Strubell, sociolingüista; Hisao Suzuki, fotògraf; Lluís Torner, físic; Carme Trilla, economista; Marina Vilalta, pastora; Andreu Vilasís i Fernàndez-Capalleja, artista plàstic i esmaltador.

També a les entitats Associació Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova, Associació El Círcol de Reus, Associació pels Drets Sexuals i Reproductius, Associació Societat Cultural i Esportiva La Lira, la Companyia Elèctrica Dharma, Estopa, Fundació del Gran Teatre del Liceu, Laboratoris Hipra, SA, Joventut de la Faràndula i l'Orfeó Vigatà.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Arnat, Barcelona, 29/06/2022 - 11:10

Quan es va instituir la medalla prevalien uns valors i una exigencia de nivell per ser-ne meritori. Despres amb els anys s'ha anat rebaixant el llistó fins que, diuen, en un moment determinat fins i tot la podien donar al barber del qui decidia les adjudicacions. Ser rebuda en mans de la trepa actual es un descredit i com va fer Sardà, tornar-la

#2 Capit@n España, Purgandus populus!!, 28/06/2022 - 17:10

Quanta dignitat! Piscines senceres plenes de dignitat......Oceans i oceans de dignitat. jejejejeje

#1 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 28/06/2022 - 16:40

La gran R.M. Sardà tuvo a bien devolverla ( la Creu). Era cuando la dignidad tenía un sentido.
¿Estopa?, la dignidad todavía existe. ¿Se me entiende?

#1.1 John Mc Lane, Barcelona, 28/06/2022 - 17:50

Estopa son cien mil veces más catalanes que tú, te dan cien mil vueltas.