Publicitat
Societat · 3 de Desembre de 2009. 15:30h.

Crida a defensar Catalunya per "tots els mitjans"

Diego Arcos, del Casal Argentí a Barcelona: "Per ser independents haurem de trencar l'Estat"

El president de la Casa d'Argentina a Catalunya, Diego Arcos, ha fet una crida a defensar "Catalunya per tot els mitjans que calgui" durant l'acte de presentació de la Coordinadora de les consultes sobiranistes del proper dia 13 amb immigrants.

Arcos ha manifestat que la "jo que tinc uns quants anys de lluita estic disposat a defensar Catalunya per tots els mitjans que siguin necessaris". "Repeteixo -ha insistit-: per tots els mitjans que calgui perquè sabem que per assolir la independència haurem de trencar l'Estat espanyol".

En la seva opinió, "no hi ha una altra manera, la independència no la regalen a ningú" i ha insistit que "volem ser ciutadans de Catalunya, no súbdits del rei d'Espanya".

La seva afirmació, tanmateix, no ha agradat a tothom perquè el president de Nous Catalans Joves, Èric Bertran, durant el seu torn ha volgut matisar que "no aconseguirem la independència per tots els mitjans, sinó votant, aquest és l'esperit del dia 13 de desembre, no el de tots els mitjans".

A pregunta d'e-notícies, Diego Arcos ha negat posteriorment que es referís a la lluita armada. Ha reiterat que "estic disposat a defensar Catalunya per tots els mitjans", però que "ningú ens atacarà" i que el que cal és "mobilitzar tota la societat de forma pacífica" perquè "per la via democràtica es pot assolir la independència" malgrat que caldrà veure "tant la resposta del Regne d'Espanya com d'Europa".

El president del casal argentí ha recordat, en aquest sentit, que l'única resposta contrària a la consulta ha estat per ara la de Falange, que "precisament pacífica no és".

Carme Forcadell, de la Coordinadora, també ha insistit que "aquí ningú ha parlat de lluita" i que "quedi molt clar perquè el Diego Arcos ha fet una precisió que em sembla que cal apuntar".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 sulfuro sulfuro, Barcelona, 05/12/2009 - 09:07

No hay que insultar a Arcos ni tratar de expulsarle.
El solito se basta para descalificarse.
Muchos compatriotas se preguntan a cuánto le pagan el kilo de patochada.

#32 Charneguito, Bcn, Pais Charnego, 04/12/2009 - 11:12

El argento patasucia este que se vaya a su pais.

#31 roger, gavà-mar, 04/12/2009 - 07:37

i la mujer barbura cuando sale? después de los trapecistas...?

#30 rodrigor, barbensciutatsensellei, 04/12/2009 - 06:28

Ya esta bien de tanta mentira del "manual del perfecto idiota iberoamericano" La ultima colonia que teniamos los españoles dejo de serlo hace mas de 100 años!!Es como si los españoles echaramos la culpa de la crisis al robo del oro por los rusos en el 3

#29 rodrigo, barbensciutatsensellei, 04/12/2009 - 06:19

Por cierto de esas empresas españolas que fueron a tu pais en los 90 tambien habia catalanas.Por ejemplo repsol participada en su mayoria por la Caixa,....Por que no nos explicas por que tu presidenta,Cristinita,se esta vendiendo la patagonia a los chinos