Publicitat
Societat · 24 de Novembre de 2021. 14:31h.

Crida a la desobediència

L'ANC, Òmnium i USTEC insten el Govern a no complir la sentència del Suprem

Crida a la desobediència

L'ANC, Òmnium i USTEC han fet una crida a desobeir la resolució del Tribunal Suprem, que rebutjà el recurs de la Generalitat i va confirmar la sentència que imposava un mínim del 25% d'hores lectives en castellà als centres educatius catalans.

L'ANC ha titllat la resolució "d'una ofensiva més per part de l'Estat espanyol" i ha apostat per "la desobediència" a la sentència al mateix temps que ha exigit que "es compleixi la immersió arreu del territori". "Reclamem més iniciatives en altres àmbits de la política lingüística que pot fer la Generalitat, i posar la nostra força mobilitzadora a disposició de les entitats que lluiten per la llengua".

El sindicat USTEC ha emès un comunicat per exigir al Govern que doni "el màxim de suport als centres educatius i a tot el professorat per evitar que hagin de fer canvis que els obliguin a prescindir de la immersió lingüística i a considerar el català com a llengua vehicular d'aquests centres".

"Som conscients que l'atac a la nostra llengua és una de les eines utilitzada recurrentment per portar a terme aquesta fita, per això sempre ens trobaran davant de qualsevol atac per defensar que la immersió lingüística no es toca: el català sempre serà la nostra llengua vehicular als centres educatius", adverteixen.

Finalment, Òmnium Cultural ja va dir ahir que la sentència és "un nou atac a la llengua" i també va instar els centres educatius a desobeir-la. D'altra banda, l'entitat que presideix Jordi Cuixart va proposar bastir una "resposta de país, transversal i sense fissures" per blindar el model lingüístic d'educació.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#27 BEJOTA, bcn, 25/11/2021 - 18:05

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS.¿QUÉ PASARIA EN UNA CAT. INDEP,?

#26 BEJOTA, bcn, 25/11/2021 - 18:03

El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F..
TÚ , JORDI C. VENDES UN 52% PERO ESE PORCENTAJE NO VALE EN LA ONU Y COMUNIDAD INTERNACIONAL PORQUE ,COMO TÚ SABES , NO HA HABIDO NINGUNA RESPUESTA.UNA PERSONA UN VOTO .

#25 BEJOTA, bcn, 25/11/2021 - 17:52

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F..
TÚ , JORDI C. VENDES UN 52% PERO ESE PORCENTAJE NO VLE EN LA ONU Y COMUNIDAD INTERNACIONAL PORQUE ,COMO TÚ SABES , NO HA HABIDO NINGUNA RESPUESTA.UNA PERSONA UN VOTO ,LO DEMÁS ES

#24 Die Frage, Barna, 25/11/2021 - 14:43

Si això no sembla l'annunci de Villarriba i Villabajo, que ens ho expliquin.

#22 pepe, andorra, 25/11/2021 - 13:48

menudo teatrillo para bajar de la mitad a la cuarta parte, pq hace quince años, se discutia la mitad, ahora es la cuarta parte, genial, estupendo. Menuda tomadura de pelo. Todo esto es un teatro con unos actores malisimos, pero como no tienen critica y pueden repetir las escenas cuanto quieran, pasan por lo q no son. Lo dicho, del 50% al 25%, nchts