Publicitat
Societat · 28 de Setembre de 2010. 10:07h.

Crida a la vaga des de l'Església Catalana

La Pastoral Obrera diu tenir el suport de Martínez Sistach perquè "confia en nosaltres"

Crida a la vaga des de l'Església Catalana

Martínez Sistach, en una imatge d'arxiu

La Pastoral Obrera de la Diòcesi de Barcelona, dependent de l'Arquebisbat, ha fet públic un document recollit per Libertad Digital en el qual "animem i fem una crida a participar de la vaga general, i a continuar reflexionant i lluitant".

"El 29 de setembre farem vaga, com a treballadors / es: amb esperança, en comunió i per solidaritat", afegeixen, a més d'indicar que "creiem que és un moment per a l'acció, en coherència amb les reflexions i propostes que hem anat fent en els darrers anys, sobre l'evolució de les condicions laborals i socials".

"Es congelen les pensions dels jubilats i es retallen sous i llocs de treball del sector públic, mentre assistim a un autèntic escàndol de sous de directius empresarials i financers, d'esportistes d'elit, etc", denuncien.

El delegat de Pastoral Obrera, Pepe Rodat ha assegurat a Libertad Digital que "el que diem en el document està en la línia del que venim defensant des de fa anys". També ha afirmat que "el cardenal Martínez Sistach confia en nosaltres". "Ell no m'ha dit res sobre el text", ha deixat clar.

Sobre si aquest suport a la vaga és la posició oficial de l'Arquebisbat de Barcelona, Rodat va indicar que potser el bisbe o altres delegacions "matisessin" una mica els termes però no el fons del contingut en el que es diu a la "acció".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 damage, Reus, 28/09/2010 - 12:35

La IGLESIA y los SINDICATOS, se tienen que valer de su trabajo como todo ciudadano y no ha costa del ESTADO ( osea de todos), quién este de acuerdo con ellos que les paguen una cuota. La fortuna del VATICANO es una verguenza.

#3 damage, Reus, 28/09/2010 - 12:30

De que se quejará este señor ahora, será que le han tocado el bolsillo. Quién es él para criticar los altos sueldos, cuándo ellos permiten el hambre y la miseria, y todos los curas cobran a final de mes. Por qué no se opone al viaje del PAPA, con la millonada que vale.

#2 Inocenci Bragulat, Sabadell, 28/09/2010 - 11:55

Amb declaracions com aquestes de ben segur que demà no treballarà ni "Deu". Quins collons.

#1 Joan, Girona, 28/09/2010 - 10:39

També va fer declaracions ahir al vespre al programa Nits Estel de Ràdio Estel. Jo el vaig escoltar.