Publicitat
Societat · 27 de Gener de 2014. 19:33h.

Crida a recuperar el Centre Català de l’Havana

Recorden que Francesc Macià hi va estar en l'Assemblea Constituent del Separatisme Català

Crida a recuperar el Centre Català de l’Havana

Imatge del local

L’associació Petjada Catalana a Cuba ha iniciat una campanya per recuperar l’històric Centre Català de l’Havana, el qual va acollir l’expresident de la Generalitat, Francesc Macià, l’any 1928. El local avui dia està sense cap ús.

Raúl Mondelo -sociòleg, periodista i escriptor cubà resident a Catalunya, membre de l’associació- recorda en una carta que ha enviat a e-notícies que “l’assumpte de l'independentisme català ve de lluny, en el temps i també en la geografia. N'hi ha que situen el seu bressol a la distant Cuba, mentre que altres parlen de ‘connexió cubana’”.

“Prova d'això és el que va passar al Centre Català de l'Havana entre els dies 30 de setembre i 2 d'octubre de 1928, amb Francesc Macià presidint l'Assemblea Constituent del Separatisme Català”, afegeix.

En aquest sentit, des de la Petjada Catalana asseguren també que en aquesta assemblea es va aprovar “la primera i fins ara única constitució independentista de la futura República de Catalunya, l'anomenada Constitució de l'Havana, amb l'estelada com bandera”.

Per tot plegat han iniciat una campanya per recaptar fons per col·locar una placa commemorativa a l’edifici. “Les aportacions que rebem seran utilitzades per a la compra, enviament i col·locació de la referida placa; encara que el nostre objectiu final és recuperar el local i convertir-lo, potser, en el Museu de la Petjada Catalana a Cuba", asseguren.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#3 el cubanito,nito,nito,nito ,nito........Cubalibre , Terrassa, 28/01/2014 - 10:18

Xico tu sabe el camarada Fide habla con nootro catala en la intimida ,y me dise los guenos puticlub que hay alla ´

#3.1 Raúl, barcelona, 25/02/2014 - 20:57

Ah, los tópicos. De cuanta ayuda son cuando no hay nada inteligente que decir.

#2 iñigo, bilbao, 28/01/2014 - 10:09

¿Qué tal si dejamos de gastar increíbles millonadas en la NADA absoluta y empezamos a gastar en sanidad, empleo, servicios sociales, infraestructuras, etc, etc, etc?

#2.1 Raúl, Barcelona, 25/02/2014 - 21:05

Amigo mío, la historia no se come, no es un servicio público, no es una prenda que nos abrigue del frío; y sin embargo, créame que para un pueblo es imposible subsistir sin historia. Colocar una placa en el Centre Catalá cuesta bien poco; nada en comparación con su significado histórico.

#1 pep, manresa, 27/01/2014 - 22:56

Sí, podriem recuperar el local per a fer-hi la corresponsalia de TV3... i enviar-hi 2.499 comissionistes de CCOO dels 2.500 que hi tenim a Sant Joan Despí... segur que hi acceptaven (amb els 63.000 euros convertibles en dòlars, això sí).

#1.1 Raúl, Barcelona, 25/02/2014 - 21:09

Me cuesta entender lo que quiere decir en su mensaje... ¿Qué tiene que ver todo eso que dice con lo que informa el artículo "Llamamiento a recuperar el Centro Catalán de La Habana"?