Publicitat
Societat · 28 de Febrer de 2011. 10:38h.

Crida a "solidaritzar-se" amb les revoltes

Nou Cicle demana imitar "les mobilitzacions" a Barcelona contra la guerra d'Iraq

Crida a "solidaritzar-se" amb les revoltes

Una imatge de la revolta a Líbia

Nou Cicle s’ha posat en contacte amb tots els partits polítics amb representació  al Parlament de Catalunya, centrals sindicals i amb altres col.lectius socials i culturals del país en motiu de suggerir "una autoconvocatòria cívica de solidaritat del poble de Catalunya amb als pobles de la riba sud del Mediterrani que lluiten per la democràcia i per la justícia".

"Barcelona, que va ser al capdavant de la mobilització contra la guerra a l’Iraq, ha de mobilitzar-se i unir-se a la consciència democràtica i solidària de totes les persones del món, desitjoses de construir un altre món possible: políticament  lliure, socialment just, cooperatiu, sostenible i en pau", consideren. 

En aquest sentit proposen "fer saber a aquests pobles germans que el seu combat és el nostre. Que la causa de la democràcia i de la justícia ha de fer del Mediterrani un espai no pas de xoc de civilitzacions, com alguns auguren interessadament, sinó de llibertat i de progrés global".

"Hem de fer saber als pobles germans de la riba sud del Mediterrani que la seva causa és la de tota la humanitat, perquè no hi ha futur sense que la democràcia i la justícia predominin en el conjunt del planeta; sense que el galop desbocat de l’economia i les finances globals sigui embridat per la política i la cooperació democràtiques", afegeixen.

També demanen "reclamar a la Unió Europea i a les Nacions Unides que s’impliquin plenament i donin suport el combat d’aquests pobles per la democràcia i la justícia social".

"Hem d’exigir també l’establiment de garanties democràtiques internacionals al voltant dels processos democràtics oberts pels pobles de Tunísia i d’Egipte, de manera que no puguin ser manipulats ni traïts. Al Mediterrani i al món: una humanitat, un mateix combat", conclouen.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Ramon, Barcelona, 28/02/2011 - 15:44

Que milions de persones, deixant-se la pell, cridin llibertat i dignitat malgrat saber que el dictador ordena bombardejar el seu poble com qui beu un vas d'aigua, i la capital mundial del pacifisme estigui més per preparar les escapades de la setmana blanca, és clamorós. Clamorós.

#13 Ramon, Barcelona, 28/02/2011 - 15:36

Ras i curt, tenim un pacifisme que fa cagar. Com l'ecologisme o el sindicalisme. Hem d'acabar amb aquestes esquerres, no perquè siguin esquerres sinó perquè són aquestes. L'esquerra europea té problemes perquè continua ancorada en el segle XX. La de Catalunya, no. La nostra encara és al XIX.

#12 Ramon, Barcelona, 28/02/2011 - 15:33

Alfons Quintà ahir escrivia que el que passa al món àrab és efecte diferit de la caiguda del Mur de Berlin. I que només a aquesta Catalunya que mediàticament continua sent una bombolla progre, es compra la cabra que l'alternativa als sàtrapes és Al-Qaida. Els crits són de llibertat i dignitat.

#11 Ramon, Barcelona, 28/02/2011 - 15:27

Quan la guerra als Balcans, Jaume Perich va fer un acudit al Periódico que el propi diari va dur a portada. Un tio resant: "Déu meu, fes que els americans hi intervinguin. Al bàndol que sigui, però que intervinguin, perquè llavors es mobilitzarà el pacifisme i potser s'aturi la matança".

#10 Ramon, Barcelona, 28/02/2011 - 15:23

Que no, que no. El que passa és que el nostre pacifisme és una sectorial armacristos més dels sociates. Una de tantes. Si a primers 80 hi hagués hagut govern espanyol del PP, i fa deu anys un de sociata, les casserolades haurien estat per la primera guerra del Golf i no per la segona.