Publicitat
Societat · 13 de Juny de 2017. 11:47h.

Crispació a Reus pels cartells de l'AMI

Pinten una bandera espanyola a sobre un dels cartells i treuen l’altre

Crispació a Reus pels cartells de l'AMI

Entitats i associacions independentistes van posar el passat divendres dos cartells a les entrades de Reus on s’assenyalava que la ciutat forma part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tres dies després, un dels cartells ha estat arrencat i l’altre mostra una pintada de la bandera espanyola a sobre.

Partits com Ciutadans ja han aprofitat per denunciar “la confrontació entre veïns que ha generat la col·locació dels cartells”, destacant que “una part dels reusencs no vol pertànyer a l’AMI, perquè no vol la independència de Catalunya”, en paraules del seu portaveu a l’ajuntament reusenc, Juan Carlos Sánchez.

Per això Ciutadans ha lamentat que s’usin “espais i instal·lacions públiques amb finalitats partidistes”. També el PP de Reus ha volgut fer sentir el seu malestar i ha preguntat a l’alcalde, Carles Pellicer, “qui ha autoritzat a posar aquests rètols a l’espai públic” i si pensa “fer alguna cosa”. Des de l’ANC de Reus, per contra, han criticat a través de Twitter la “intolerància” d’aquestes accions.

Reus es va adherir a l’AMI el juliol del 2015 amb els vots de CDC, la CUP, ERC i Ara Reus. Els regidors de C’s i l’entitat Societat Civil Catalana (SCC) van presentar un recurs contenciós contra aquesta decisió del ple, i un jutge va anul·lar l’ingrés del consistori a l’AMI en una sentència del passat febrer.

Tant l’AMI com l’ajuntament van presentar recurs al TSJC, i l’alcalde de la ciutat ja va avançar que no sortirien de l’associació fins que no hi hagués una sentència ferma. Tot i això, l’Ajuntament no paga actualment la quota anual de l’AMI i no ho farà fins que no es resolgui la situació legal.

4 Comentaris

Publicitat
#3 Eduardo González Palomar, Manlleu, 13/06/2017 - 16:16

Casi todas las placas de la casta independentista (AMI) han sido atacadas por la Resistencia (155 fotos): https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157669517548354

#3.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 13/06/2017 - 21:04

Gracias por tu trabajo. ¡Viva la resistencia!

#2 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 13/06/2017 - 13:16

Només es crispen els espanyolistes, que són minoria. Els altres feliços.

#1 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 13/06/2017 - 13:16

Només es crispen els espanyolistes, que són minoria. Els altres feliços.