Publicitat
Societat · 20 d'Octubre de 2018. 13:06h.

Cuixart compara l'Estat espanyol amb Turquia

També amb l'Iran i Xina

Cuixart compara l'Estat espanyol amb Turquia

El president de l'entitat sobiranista Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners a l'espera de judici del Tribunal Suprem per la causa del procés sobiranista; ha comparat l'Estat espanyol amb Turquia, l'Iran i la Xina.

Cuixart ha denunciat la situació de "vulneració de drets civils i polítics" i en una entrevista al diari L'Indépendant diu que "és comparable a la d'Osman Kavala a Turquia. O d'altres, a l'Iran, la Xina..." "No hi ha una situació similar a Europa", ha sentenciat.

El president d'Òmnium assegura que tant ell com la resta de "camarades detinguts, som presos per motius polítics" i subratlla que en el seu cas és "representant d'una entitat cultural". "Quan acudim als tribunals, demanarem l'absolució", exposa.

Jordi Cuixart es mostra "escèptic" que millori la relació entre Catalunya i Espanya, però creu que "hem de mantenir obertes al diàleg". Tanmateix, creu que "hi ha resistències del franquisme en les estructures judicials i en les forces de seguretat de l'Estat" i afegeix que vol la República catalana per "accedir a la llibertat més completa".

Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#34 Tabarnés puro, Barcino, 21/10/2018 - 16:12

Si estuviera en uno de esos países a estas horas ya tendría el pompis como un bebedero de patos o habría que ir a buscarlo a trocitos. Se permiten decir estas sandeces precisamente porque no están en esos países, sino en un país democrático y de derecho. Que siga el circo.

#33 JOSEP P., REUS, 21/10/2018 - 11:02

Jo no ho acompararía, jo ja ho posaría per davant de aquest paisos.

#32 Flanagan, Ratafia para todos, 21/10/2018 - 10:48

No te quedan barrotes que chupar,golpista.

#30 Mefisto, BARCELONA, 21/10/2018 - 00:49

I després els hipócrites palanganeros del Sánchez del PAÍS encara demanen àrnica ... DURO Y A LA CABEZA!

#29 Cris, Barcelona , 21/10/2018 - 00:41

Si fuera Turquía no lo tendríais mucho más negro. Farsantes mentirosos.

#29.1 JOSEP P., REUS, 21/10/2018 - 11:08

Díme que nivel académico tienes y podré entender por que eres tan mál educado/a, no sabes dialogar sin insultar, ¿te crees mas superior/a por insultar?, o, ¿es que no te salen las palabras por que solo tienes cuatro palabras almacenadas en tú cerebro y encima ofensivas?. Lée, mírate el periodico cada día 10 minutos y verás ampliado tu vocabul