Publicitat
Societat · 8 d'Abril de 2015. 14:55h.

De Gispert convida el poble gitano a sumar-se al procés

“La Catalunya que volem construir necessita, també, l’aportació del poble gitano”

De Gispert convida el poble gitano a sumar-se al procés

Imatge de l'acte

El Parlament ha acollit un any més l’acte amb motiu del dia internacional del poble gitano, organitzat per la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic). Núria de Gispert, que l’ha presidit, ha demanat als representants del poble gitano que “junts lluitem per un futur millor per a Catalunya”.

“La Catalunya que volem construir necessita, també, l’aportació del poble gitano”, ha dit la presidenta, que ha recordat el moment de “cruïlla històrica” que viu el poble català, que vol “decidir el seu futur”. “Tots vosaltres, des del segle XV, sou a Catalunya i de Catalunya”, ha remarcat de Gispert, que ha apuntat en aquest sentit els “interessos comuns” i ha destacat també la semblança dels pobles català i gitano en la defensa dels seus trets identitaris.

La presidenta ha recordat que la cambra acull des del 2003 aquest acte “d’afirmació i reivindicació” del poble gitano, i ha rebutjat el “menyspreu” que encara sovint pateixen els gitanos arreu del món. En aquest sentit, ha afirmat que “el poble gitano forma part de la societat catalana, i com a tal no volem que ningú empari la vostra exclusió”. “Hem de fer, tots plegats, una reclamació universal de dignitat, de vida digna, d’un futur amb esperança, també per a les persones i famílies gitanes”, ha sentenciat.

L’acte ha aplegat nombrosos representants del col·lectiu gitano, i ha comptat també amb les intervencions dels presidents de la Fagic i de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, Simón Montero i Ricard Valentí, respectivament, i dels tècnics de la federació Susana Martínez, economista, i José Antonio Moreno, politòleg.

Montero ha reivindicat  la “defensa dels drets, les llibertats i la igualtat de totes les persones”, i que aquesta reivindicació sigui “organitzada, pacífica, amb sentit comú i en benefici dels més desfavorits”. El president de la Fagic s’ha referit especialment al “dret del poble gitano que no es perjudiqui la seva imatge a través dels mitjans de comunicació”, i també al “dret de presumpció d’innocència i de llibertat d’expressió”. “Que se’ns tracti igual que a la resta de ciutadans, ni més ni menys”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#31 Carlos Gomez, Bcn, 09/04/2015 - 19:15

I ara aquesta dona , a la seva edat, amb el seu taranna diu que s´ha fet flamencologa ???
Pero on anirem a parar.
Haurem d´ampliar el manicomi sense limits de edat.
Pobre Boadella quina feina tindra.

#30 Manolo, Barcelona, 09/04/2015 - 17:57

Esta pàjarita democrática-cristiana se baja de su altar bien retribuido y concede sus gracias a los gitanos para que sepan la bondad del procés

La Biblia no habla de ello, pero estoy seguro que además de fariseos había fariseas

#29 BEJOTA, BCN, 09/04/2015 - 17:35

N.B. NO SURTEN ELS NUMEROS ,OI GISPERT ?GITANOS , ANDALUSOS ,ESTRANGERS MUSULMANS,ETC. NO SURTEN OI?

#28 Carlos Gomez, Bcn, 09/04/2015 - 13:14

I tot aixo ja ho sap la senyora Ferrusola ??

#27 Papaluna, Barcelona, 09/04/2015 - 12:48

Què no són catalans els gitanos? O està parlant dels romanesos i dels de l'Est d'Europa. Ho dic, perquè si es refereix als nostres 'perecalafpubill' no té cap dret a suposar que s'han d'integrar, doncs ho estan o no volen estar-hi.

Què potser els tracta de ciutadans de segona? Va d'això? Ufff!