Publicitat
Societat · 5 d'Agost de 2013. 15:47h.

De la calor a les tempestes

Les pluges poden ser intenses entre dimarts i dijous

De la calor a les tempestes

Les tempestes poden anar acompanyades de calamarsa

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que després de l'augment de temperatures d'aquest dilluns, es preveu un episodi de tempestes que podrien ser fortes entre dimarts i dijous.

Aquest dilluns la calor ha estat protagonista arreu del país, així com la xafogor sobretot a la zona litoral i prelitoral. Segons les previsions, temperatura màxima pot ser extrema a punts de Ponent i de l’extrem nord-est de Catalunya.

Així, la predicció indica que es podran arribar a valors de temperatura màxima entre 32 i 37 ºC a Ponent i a punts de l’extrem nord-est, entre 30 i 35 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 28 i 33 ºC al litoral. Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor.
 
Malgrat que la calor seguirà ben present, dimarts la temperatura tendirà a davallar lleugerament, i al llarg de la tarda s’iniciarà un episodi de xàfecs i tempestes que afectarà el nord i oest de Catalunya, especialment el Pirineu i Prepirineu Occidental, on podran ser fortes (més de 20 mm en 30 minuts) i acompanyades de calamarsa.
 
Dimecres les tempestes es reactivaran, especialment a partir de migdia, quan podran ser d’intensitat forta (més de 20 mm en 30 minuts) a la meitat nord i est del país. Al final del dia els xàfecs i les tempestes es desplaçaran al litoral i al prelitoral, i quedaran restringides en aquesta zona fins dijous al matí. Localment aniran acompanyades de calamarsa o pedra i, a causa de la forta inestabilitat atmosfèrica, podrien donar lloc a fortes ratxes de vent associades a temps sever.
 
Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja per dimarts 6 i per dimecres 7 d’agost de 2013.
 
Tot i que el pas de la pertorbació donarà lloc a una baixada termomètrica generalitzada i a l’entrada de vent del nord, la predicció a mitjà termini indica el retorn de l’estabilitat atmosfèrica a partir de divendres, amb una recuperació de la temperatura al llarg del cap de setmana.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat