Publicitat
Societat · 3 de Febrer de 2012. 15:54h.

De les nevades a l'onada de fred

Interior desactiva el Pla Neucat i alerta per una situació de temperatures "excepcionalment baixes"

De les nevades a l'onada de fred

Imatge de la nevada a Vilobí d'Onyar (Girona)

El Departament d’Interior ha donat per acabat l'episodi de nevades que ha afectat Catalunya, segons ha explicat el conseller d’Interior, Felip Puig, en roda de premsa després de la reunió del Comitè Tècnics de seguiment del Pla neucat, que s'ha desactivat a les 11.30 hores del matí.
 
El conseller Puig ha comparegut acompanyat de la secretaria general del Departament d'Ensenyament, maria Jesus Mier, del director general de Protecció Civil, Manel Pardo, i de Santi Segalà, cap de l'àrea de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya SMC
 
A les 13.45 h la Direcció General de Protecció Civil ha posat en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per onada de fred, atesa la predicció del SMC que indica per les properes hores l'arribada d'un front d'aire extremadament fred, que tot i no anar acompanyat de precipitacions, provocarà una situació de temperatures excepcionalment baixes, que en les zones on ha nevat, pot provocar la formació de plaques de gel.
 
El Procicat es trobava en prealerta des de dimarts, per les baixes temperatures que ara s'accentuaran. La previsió indica que el cap de setmana i dilluns les temperatures seran molt baixes a tot el teritori, arribant-se a temperatures mínimes sota zero a nivell de mar i més baixes encara a la Catalunya interior, prePirineu i Pirineu.
 
L'episodi anirà acompanyat de forts vents en tot el territori especialment a zones elevades de Pirineu i prePirineu. El vent bufarà amb menys força al litoral de Barcelona, Tarragona i a Ponent. Es manté un avís per mala mar a l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva i, en menor grau, en la part nord del Maresme.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat