Publicitat
Societat · 7 de Novembre de 2013. 16:17h.

De Luna diu que Espanya “pagarà tots els deutes” de Catalunya amb les farmàcies

Farmacèutics lamenten que el seu "patrimoni" perilla si no cobren

La Delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha rebut una delegació del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, encapçalada pel seu president, Jordi de Dalmases, qui li ha transmès la seva preocupació davant la difícil situació que travessa el sector per la elevada quantitat que els deu la Generalitat.

Llanos de Luna ha llançat un missatge de tranquil·litat als representants del sector i ha assegurat que per al Govern d'Espanya és "prioritari" pagar als proveïdors, i entre ells a tots els farmacèutics: "El Govern d'Espanya pagarà tots els deutes que manté la Generalitat amb els proveïdors".

Precisament, aquest dijous s’han manifestat davant la Delegació del Govern a Catalunya centenars de farmacèutics per reclamar els diners de l’ICO que el Govern espanyol s’ha compromès a pagar. Els manifestants han cridat consignes contra el Govern i han demanat al ministre Montoro que “deixi anar la pasta”.

Una farmacèutica, en declaracions a e-notícies, ha assegurat que els hi deuen “sis mesos” dels diners dels medicaments sufragats amb diners públics. Així, ha recordat que "fa sis mesos que no cobrem de la Generalitat, el govern espanyol amb el pla ICO ens ha de pagar tres mesos. Està tot ok però no paguen perquè no entra al Consell de Ministres”.

També ha recordat, durant una jornada en la qual s’ha fet un tancament de farmàcies, que els farmacèutics catalans "estem endeutats, tenim tot el nostre patrimoni lligat a aquests crèdits”.

Segons ha explicat De Luna als representants dels Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, a través del mecanisme FLA també es paguen les factures de proveïdors de la Generalitat, "donant així prioritat als que presten serveis públics fonamentals”.

De Luna, reunida amb representants de les farmàcies
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, BCN, 09/11/2013 - 13:38


ÉS BEN CLAR: CATALUNYA ENS ROBA !

#12 m. àngels, manlleu, 08/11/2013 - 17:56

Senyora, que aquests diners que diu que ens donaran, sàpiga que són els diners de tots que hem pagat amb els impostos. Aquests diners, abans ja els hem avançat els catalans.^Per tant senyora, vigili amb el que diu.

#11 laila, bcn, 08/11/2013 - 09:13

Però ella no afirma que Catalunya és Espanya? O sigui, que Espanya, pagarà els deutes d'Espanya???

#10 Moles, Les Ardennes, 07/11/2013 - 22:50

espanya pagarà amb els calés dels catalans els deutes originats per l'espoli practicat sistemàticament per l'Estat.

#10.1 pepe, andorra, 08/11/2013 - 01:15

La chene tambien es estado. En todo caso los expoliadores nunca pagan nada a los q no les lamen el trsero

#9 Meliq Salau, Reus, 07/11/2013 - 22:37

Correcta l'actitud de les associacions de farmacèutics! Saben per què no hi ha diners i avui les farmàcies han penjat un rètol dient que "han anat a la delegació del govern espanyol per a reivindicar el dret als medicaments". Independència, President, Independència! Tant aviat com es pugui!