Publicitat
Societat · 20 de Gener de 2020. 20:46h.

De qui són els fills?

El Govern espanyol creu que no "pertanyen als pares"

El Govern espanyol argumenta la seva oposició al pin parental afirmant que “no podem pensar de cap de les maneres que els fills pertanyen als pares”. Així ho va manifestar la ministra d’Educació, Isabel Celaá, en el darrer Consell de Ministres, on va afegir que la mesura de Vox es contrària al “dret fonamental i constitucional” que tenen els menors a ser educats.

El pin parental, segons ho planteja Vox, és una sol·licitud escrita dels pares adreçada als directors dels centres escolars perquè se’ls informi prèviament sobre “qualsevol matèria, xerrada, taller o activitat que afecti qüestions morals socialment controvertides o sobre la sexualitat, que puguin resultar intrusives per a la consciència i la intimitat” dels menors.

La mesura es va implantar a Múrcia a principis de curs, però Vox també vol traslladar el pin parental a les comunitat de Madrid i Andalusia on els seus vots són decisius per tirar endavant els pressupostos de les dues comunitats autònomes.

L’Executiu central ha enviat un requeriment a la conselleria d'Educació del govern de Múrcia perquè ho retiri. El govern de coalició del PSOE i Podem considera que el pin parental és “una vulneració del dret fonamental a la educació”. Isabel Celaá ha donat un mes al govern autonòmic perquè suspengui la mesura abans de portar el tema als tribunals.

Isabel Celaá (foto: Govern espanyol)
Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#13 Sergi Sergio, Barcelona, 21/01/2020 - 17:56

Ahora resulta que los hijos menores de edad no pertenecen a los padres, igual resulta que volvemos al comunismo donde los hijos pertenecian al Estado.

#13.1 pepe, andorra, 23/01/2020 - 14:30

En eso estamos, solo q esta vez es mas sutil. De facto, vivimos en un país comunista, solo q tu, aun no lo sabes.....

#12 A tort i a dret, Barcelona, 21/01/2020 - 17:44

No es cansen de desbarrar. Que en sentirem d'estracanades en aquesta legislatura PSOE/UnidAs podemAs. Si no passa d'aquí, però las podemAs UnidAs no pinten bé, ténen un aire d'un passat gens gloriós.

#11 pues le da Vd de comer y una vivienda digna, bbcn, 21/01/2020 - 16:05

Si mi hijo no es mío, lo mantiene Vd (o sea, su Gobierno) y le proporciona alimento, ropa, vivienda, escolarización, extraescolares y asistencia médica de calidad. Todo de calidad. Gracias.

#10 pepe, andorra, 21/01/2020 - 12:52

la ley proteje la libertad, tanto la de fachas como la de comunistas, tanto la de los hembristas como la de los machistas y la de los misántropos como de los q creen q todo el mundo es bueno, tengo todo el derecho a amar y a odiar a quien me de la gana y ninguna de las tonterias q diga la mujer del sr. iglesias o celaa, me lo impediran jamas.

#9 pepe, andorra, 21/01/2020 - 12:49

y la constitución establece q son los padres los únicos con derecho a formar moralmente a los niños y si el padre es un machista y homofobo, tiene todo el derecho del mundo de la misma manera q si es un hembrista comunista, un padre o una madre tienen el mismo derecho a vetar una conferencia homosexualista como el vetar ir a una excursión.