Publicitat
Societat · 22 de Gener de 2014. 18:09h.

Decàleg per acabar amb els robatoris al camp

Els pagesos demanen deu mesures per acabar amb els furts

Decàleg per acabar amb els robatoris al camp

Una imatge dels representants d'Unió de Pagesos (Foto: Unió de Pagesos)

El sindicat Unió de Pagesos ha elaborat un decàleg, amb l’objectiu d’acabar amb els robatoris al camp, que han lliurat aquest matí al delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin. El sindicat espera que les conselleries d’Interior, Justícia, Agricultura, Empresa i Ocupació i Benestar i Família tirin endavant mesures per resoldre aquesta situació. Aquests són els deu punts:

Primer: Reforma del codi penal que inclogui l’enduriment de les penes en robatoris de productes agraris o mitjans de producció, i molt especialment en el casos de delinqüents reincidents.

Segon: Establiment d’un registre telemàtic per a la delinqüència reincident, per fer efectiu l’enduriment per reincidència.

Tercer: Augment de la vigilància dels Mossos d’Esquadra arreu de les zones agràries i rurals i que s’agilitin els processos en la tramitació de les denúncies.

Quart: Augment de la coordinació dels Mossos d’Esquadra amb la resta d’agents de l’autoritat, especialment amb el cos dels Agents Rurals

Cinquè: Incloure en les obligacions considerades com a rellevants per a la seguretat ciutadana l’establiment d’un sistema de traçabilitat de tots el productes agropecuaris i dels instruments i medis que s’usen per a la seva obtenció que hi ha als mercats i les ferrovelleries.

Sisè: Establir l’obligació de comunicació i d’un registre d’operacions de les compres de tots el productes agropecuaris i dels instruments i mitjans que s’usen per la seva obtenció, per fer possible la vigilància i dissuasió en la revenda dels productes agraris o mitjans de producció robats.

Setè: Fer un ús efectiu del decomís preventiu dels vehicles usats en els robatoris amb la finalitat d’evitar que tornin a ser utilitzats per la comissió de nous delictes i evitar la pèrdua d’elements de prova del delicte.

Vuitè: Formar els Mossos d’Esquadra en tots els canvis normatius i elements dissuasius que es deriven d’aquest decàleg i dels instruments i mitjans que la pròpia pagesia usa per identificar els seus elements afectes (eines, maquinària...) a l’activitat productiva.

Novè: Establir i aplicar polítiques actives d’ocupació que portin a la plena ocupació, la millora de la qualitat i productivitat del treball i l’enfortiment de la cohesió social i territorial.

Desè: Enfortir la tasca dels serveis socials, públics i privats, pel que fa a la facilitació d’aliments, per tal d’evitar els robatoris derivats de la lamentable situació de marginació econòmica d’una part significativa dels nostres conciutadans.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 pep, manresa, 23/01/2014 - 23:30

sí, el decàleg per acabar amb els robatoris al camp (i a tot arreu) es resumeix en dos punt:
1.- sudacas a Sudacalàndia.
2.-i bandes de l'Est a Bulgària i Romania.

#2 pepe, andorra, 23/01/2014 - 13:58

q les apliquen a los choris el metodo benitez.

#1 traductor de lenguas vivas, Terrassa, 22/01/2014 - 20:34

Hecho en falta un punto importante como es poner al dia a los mossos en idiomas varios

#1.1 Núria, Reus, 23/01/2014 - 23:32

Oi tant, sobretot a uns mossos la immensa majoria dels quals no parla ni la seva llengua pròpia.