Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2016. 15:51h.

Declaren els primers metges pel cas Traiber

L’exdegà del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, nega haver cobrat comissions

Declaren els primers metges pel cas Traiber

Vilardell, camí del jutjat

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus ha estat l’escenari aquest dimarts de les primeres declaracions dels metges investigats pel suposat cobrament de comissions a canvi de posar pròtesis de la ja desapareguda empresa Traiber. El jutge que porta el cas està investigant a 47 facultatius de tota Catalunya, així com a diferents treballadors de Traiber.

Aquest dimarts han declarat els tres primers metges, entre els quals hi havia el cap de traumatologia de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, Josep Giné. Aquest ha declarat durant prop d’una hora i a la sortida no ha volgut fer cap declaració apuntant que tot el cas es troba sota secret de sumari.

Sí que han volgut parlar els altres dos metges que avui han declarat davant el jutge, ambdós per assegurar que no han tingut cap relació amb Traiber. Un d’ells ha estat l’exdegà del Col·legi de Metges de Barcelona Miquel Vilardell, que ha volgut defensar la seva “honorabilitat” i ha negat haver parlat “mai amb cap persona de l’empresa Traiber”.

Vilardell ha explicat que el seu nom sortia en una anotació de l’empresa reusenca, raó per la qual el jutge li ha demanat explicacions. “A la nota posava que volien parlar amb mi sobre la comissió deontològica, però mai van arribar a fer-ho, de fet, sóc internista, no pas cirurgià”, ha afirmat el metge. Ha afirmat que està molt “tranquil” i no ha volgut parlar de cap altre dels seus companys de professió.

En paraules similars s’ha expressat el tercer dels declarants, el cirurgià Enrique Rodríguez, de l’hospital Esperit Sant de Santa Coloma. Rodríguez ha apuntat que el seu nom sortia en una llista de Traiber amb diferents traumatòlegs que podien ser “possibles clients”, però que mai ha tingut “cap contacte amb l’empresa” i està segur que “els altres traumatòlegs de Barcelona que surten com a investigats tampoc”.

Les compareixences de metges continuaran al jutjat de Reus fins al proper 11 de març. El jutge investiga el suposat cobrament de comissions d’alguns facultatius a canvi d’usar les pròtesis de Traiber, que en alguns casos estaven en mal estat. També s’investiga el pagament de viatges a metges que podien saber que s’havien col·locat aquestes pròtesis defectuoses. 

Josep Giné no ha volgut fer declaracions

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pere, TGN, 17/02/2016 - 08:58

Si realment això és com expliquen ells potser tampoc calia que el jutge anés esbombant el seu nom per tot arreu.