Publicitat
Societat · 11 de Juliol de 2009. 11:05h.

Defensen el crit "unànim d''olé'" a Catalunya Ràdio

Joan Ollé es tallaria "dues orelles" per veure torejar José Tomás

Defensen el crit "unànim d''olé'" a Catalunya Ràdio

José Tomás, en una imatge d'arxiu

El col·laborador d'El Cafè de la República, Joan Ollé, va fer dies enrere una defensa de les corrides de toros, durant l'emissió del programa a Catalunya Ràdio. Barril va admetre que "sé que després de llegir aquestes línies la meva agenda tindrà més enemics que no tenia fins ara".

En aquest sentit va lamentar "no haver trobat entrada" per a l'actuació de José Tomás, a qui va titllar de "mestre" i va elogiar que aquest "es va tancar amb cinc toros com cinc locomotores".

"Servidoret hauria donat dos de les cinc orelles que va tallar el mestre per poder presenciar com la bèstia i l'home, la vida i la mort, ballaven aquella dansa que van pintar Goya i Picasso, y que de cop fa aixecar la plaça, no se sap per què, en un unànim 'olé' dels racons més ancestrals de l'ànima".

"La corrida de toros d'ahir era a benefici de la gent que defensem que aquest antiquíssim art, arribat a Catalunya molt abans que algunes de les nostrades tradicions festives sigui abolit per decret llei", va recordar, per tot seguit preguntar si "s'ofendrà molt algú si dic  que el toreig, la rumba o el flamenc també tenen un lloc a la prestatgeria de la cultura catalana?"

"Hi ha qui defensa que menjar carn és tan salvatge com el toreig o la cacera. Ens volen a tots vegetarians. Ara, a la plaça enfrontats, els que pensen que el toreig és un art i els que pensen que és només una carniceria", va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#52 Victor, Sants, 13/07/2009 - 11:50

ets tremendo hahahah,periquitis aguda

#51 Ramon, Barcelona, 13/07/2009 - 10:23

Aquesta vegada em referia als ocells, no als pàjarus.

#50 Victor, Sants, 13/07/2009 - 10:01

jajajaja,ostres Ramon,ni aqui deixes de pensar amb els 'periquitus',es malaltiss

#49 Ramon, Barcelona, 12/07/2009 - 16:09

Res, mandangues. Si de cas, se celebra la manduca que hi haurà. Només es poden fer comparacions així des de l'autoodi. El cargol és un ésser inferior, com el periquito. I hi ha espècies de porc que també, com el porcus sociatix nicaragüensis.

#48 Hèrnia Estrangulada, Hernani, 12/07/2009 - 14:44

Les corrides són l'exaltació de la mort pública, anihilació de l'enemic feta espectacle. Un mata i un mor. Com q no ho poden fer entre persones, és entre home i un toro funcionalment capat i trucat. Quina gran aportació a la història de la humanitat!