Publicitat
Societat · 5 de Desembre de 2018. 11:47h.

Dejuni de professors pels presos

Mestres d’un institut del Vendrell fan relleus de 24 hores sense menjar sòlids

Dejuni de professors pels presos

Una desena de professors de l’Institut Baix Penedès del Vendrell (Baix Penedès) han començat aquesta setmana el que han anomenat “dejunis rotatius” per mostrar el seu suport a la vaga de fam que estan fent diversos dels polítics catalans que estan a la presó.

Cada dia, un dels docents fa un dejuni de 24 hores durant el qual no consumeix cap aliment sòlid. Després, li agafa el relleu altre, en una iniciativa que va començar ahir dimarts 4 de desembre i que volen mantenir de forma continuada fins que els presos acabin la seva vaga de fam.

Els professors que fan aquesta protesta han assegurat, en un comunicat conjunt, que d’aquesta manera se solidaritzen amb els polítics i mostren que “la societat catalana no restarà impassible davant la negació dels drets jurídics bàsics de les persones que estan detingudes”, i que estan esperant un judici “que es mostra des del primer minut com a profundament injust”.

També afirmen que aquesta acció no suposarà “cap problema” per desenvolupar la seva feina, ni interferirà en els continguts de les classes, ja que en deixaran els alumnes al marge. El que sí que han fet és encoratjar a altres treballadors a fer el mateix pas, i esperen que el seu exemple sigui seguit en altres indrets. De fet, ja han rebut trucades de mestres d’altres centres que s’han interessat per l’acció.

El dejuni rotatiu dels professors de l’institut vendrellenc és indefinit, i es desmarca de l’acció que ha demanat l’ANC aquests mateixos dies, perquè els ciutadans facin “dejunis col·lectius” de dos dies en solidaritat amb els presos que s’han declarat en vaga de fam.

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#47 Vikander , Cornellá , 05/12/2018 - 22:34

Beeeeeee
Beeeeeeeeee

#46 Galba, Bcn, 05/12/2018 - 19:05

Compte que no prenguin mal!

#45 dejunis lights, can Ràbia, 05/12/2018 - 19:03

És com el mei veí, en Mohamed, un tio collonut, pel ramadán es passa un dia sense jalar, pero quan arriba la nit es fot uns tiberis de cal Ala.

#44 opinador, Barcelona, 05/12/2018 - 18:18

qué menos, los adoctrinadores del talibanato han de demostrar su adhesión al régimen

#43 Soloesmiopinion, Tabarnia, 05/12/2018 - 17:34

¿Los maestros no pasan un psicotécnico antes de poder dar clases a nuestros hijos? Dios mío, vaya tropa!