Publicitat
Societat · 9 d'Agost de 2013. 20:51h.

Demanen a Mas que convidi Gibraltar als actes oficials de la Diada

Catalunya Acció pretén "homenatjar els catalans que van participar el 1704 en la presa de l'actual territori britànic"

Demanen a Mas que convidi Gibraltar als actes oficials de la Diada

Santiago Espot, en una foto d'arxiu

Catalunya Acció, presidida per Santiago Espot, ha assenyalat que farà arribar un escrit al president de la Generalitat, Artur Mas, per demanar-li que convidi el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, als actes oficials de la propera Diada.

Segons aquesta entitat, això serviria per "homenatjar els catalans que van participar el 1704 en la presa de l’actual territori britànic".

"Un batalló de 350 catalans comandats pel general Basset va conquerir la platja encara avui anomenada Catalan Bay, en record d’aquella actuació que va permetre el desembarcament de l’expedició austriacista i la conquesta de Gibraltar", han recordat en un comunicat.

Catalunya Acció ha insistit que "la presència de la màxima autoritat gribaltarenca, seria el millor escenari possible per a fer un homenatge nacional i patriòtic a aquells catalans que van col·laborar heroicament que avui el poble de Gibraltar gaudeixi de la seva condició de territori britànic".

També han afegit que "tres segles més tard, catalans i gibraltarenys encara hem de patir les ínfules imperials espanyoles. Ens continuen dient, als uns i als altres, que la nostra terra és seva i que no tenim cap dret per a decidir el que volem ser. Exactament igual com en els temps de Felip V".

"La invitació del nostre govern a Fabian Picardo seria, indiscutiblement, una bona pedra de toc per tal de començar a fer efectives aquestes indispensables complicitats per a arribar a la independència de Catalunya", han conclòs.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#44 ixo, huesca, 27/04/2014 - 18:29

yo pienso que este tio lo ha puesto el cni español para desestabilizar y ridiculizar el movimiento independista catalán por si no se entiende la actitud de ese elemento.

#43 alicantino, alicante ESPAÑA, 13/08/2013 - 09:00

Es que en este país ya no cabe un tonto más. Y éste hombrecillo, es el rey de la pandilla. Ah, Espot, ¿todavía sigues delatando?

#42 Casper, Bcn, 12/08/2013 - 17:43

Espot, Companys era una asesino elija elis, jodete, jajajajaj

#41 spanihs, Madrid, 12/08/2013 - 09:50

o se auqe los indepes estan de acuerdo que Gibraltar sea una colonia y luego apoyan a escocia para que se separe de UK, vaya pollo mental no ? este ignorante no sabe que los ingleses abandonaron a los catlanaes cuando mas falta hacian ?

#40 don Pelayo, Barcelona, 12/08/2013 - 00:49

Señor Espot, usted es el mejor antídoto posible contra el independentismo.
A parte de su radicalismo sin límites, es ignorante, zafio, garrulo, maleducado, inculto y mal informado.
Entre usted y Ciutadans, tumbaremos al separatismo.

#40.1 EL VENDRELL, el vendrell, 12/08/2013 - 09:13

Palabra del plumilla melillense.