Publicitat
Societat · 7 de Juliol de 2012. 12:39h.

Demanen que retirin el títol de Comte del Rosselló al Rei

Catalunya Nord per la independència insta el Consell General dels Pirineus Orientals a aprovar una moció

Demanen que retirin el títol de Comte del Rosselló al Rei

El Rei Joan Carles, amb el Príncep Felip, en una foto d'arxiu

Catalunya Nord per la independència -grup territorial de l'Assemblea Nacional Catalana- ha enviat una carta a la presidenta del Consell General dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, per demanar-li que aprovi una moció on s’acordi la destitució del títol de Comte del Rosselló que actualment ostenta el Rei Joan Carles. La petició també l'han fet arribar al president de la Generalitat, Artur Mas i a la presidenta del Parlament, Núria de Gispet, per tal d'informar-los de la iniciativa.

Els impulsors de la iniciativa remarquen que "no entenem com un monarca pot tenir el títol de Comte del Rosselló i de Barcelona quan no ha demanat mai la reunificació de les comarques catalanes, ensenyant així el seu menyspreu pel poble de Catalunya". "De la mateixa manera no s’entén que una institució republicana accepti que una casa reial dugui un títol nobiliari", afegeixen.

En la nota demanen que "es declarin abolits a tots els efectes i extingits a perpetuïtat el títol nobiliari esmentat, i que es prohibeixi expressament, en el present i en el futur, el seu ús públic i privat pels membres de l’actual família reial espanyola i de qualsevol dels seus hereus".

Aquesta  iniciativa nord-catalana s’afegeix a la proposta de diverses entitats de la societat civil catalana entre les quals hi ha la Comissió de la Dignitat, Sobirania i Progrés, la Plataforma pel Dret a Decidir, Catalunya Acció, Ara o Mai, el CADCI i l’associació Germans Badia, que a través d'ERC i SI, es votarà al Parlament.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Jaume C., Barcelona, 07/07/2012 - 20:47

A Joan II la Generalitat i el Parlament de Catalunya el van declarar enemic públic de Catalunya, d'això fa 650 anys i va posicionar-se en contra dels Borbons que van derogar les institucions catalanes el 1714, també la Mancomunitat va ser abolida durant el regnat d'Alfons XIII. Fora els Borbons.

#4 pepe, andorra, 07/07/2012 - 19:42

ah, y tu habla por ti, el resto de los catalanes igual no piensa igual q tu, lo digo pq viendo los resultados de las elecciones, tu y los q piensan como tu, sois cuatro y el tato. Aunque bien subvencionados, sin dinero publico, los ultras catalanistas duraban dos telexornales.

#2 No som subdits, Catalunya lliure, 07/07/2012 - 16:07

Els catalans, ja siguem del nord o del sud de terra endins o de mar enllà, no tenim cap rei i menys un Borbó, que no és res més que un francés vingut a menys i degradat a rei castellà.

No som subdits. Volem ser Ciutadans lliures en un país lliure.

#2.1 pepe, andorra, 07/07/2012 - 19:40

pues los segadores q mataron al virrey moncada bajaban gritando visca el rei y mora el mal govern. Y fueron los propios catalanes, valencianos y aragoneses los q elegieron a un Fernando de Antequera como rey de aragon de valencia y conde de Barcelona. Mucho eslogan barato, pero de historia, cero.

#1 angelito, barcelona, 07/07/2012 - 13:39

A las peticiones de los independentistas gabachos les espera un futuro brillantísimo, con las subvenciones y el caso que les hacen Sarkozy, Hollande y tipos así. Ellos querrían seguramente que Francia fuera un país políticamente bonobasura como España. Lo tienen más bien crudo.