Publicitat
Societat · 26 de Març de 2020. 10:00h.

Demanen un avió per poder tornar d'Argentina

Uns 300 espanyols reclamen la "repatriació" al Govern espanyol

Els prop de 300 espanyols que es troben atrapats a l'Argentina sense poder tornar a Espanya reclamen un avió per poder tornar. "Volem demanar a Govern espanyol que procedeixi a repatriar-nos" reclamen en una carta, on denuncien que "no vam rebre pràcticament cap informació des del Govern ni suport". També han lamentat que "el consolat d'Espanya a Buenos Aires s'ha limitat a portar un registre dels que som".

Aquest grup explica que el vol d'Iberia amb destinació a Madrid que va sortir diumenge passat costava, "malgrat ser passatgers que ja tenien el seu corresponent vol de tornada pagat prèviament i malgrat la situació de força major que estem vivint, des de 1.200 euros divendres 20 fins a 300 euros el dissabte 21".

Per això, demanen a les autoritats que "no permetin que Iberia pretengui treure semblant lucre econòmic a costa d'una situació d'alarma mundial i de pandèmia, amb l'espai aeri molt restringit, i sabedora que la gent pagaria qualsevol cosa per aconseguir tornar a casa davant semblant situació".

També critiquen que "des d'aleshores no hi ha hagut més vols i se'ns diu des del consolat que no se sap si els hi haurà". "Actualment, a la web d'Iberia apareixen vols per tornar a Espanya des de Buenos Aires a primers d'abril, amb preus a partir de 2.000 euros" destaquen, i afegeixen que entre les persones atrapades "hi ha més de 50 persones que pateixen malalties de risc (diabètics, amb problemes de tiroides, asmàtics, etc.)", "prop de 30 persones majors de 60 anys" i "famílies amb nens petits ".

La majoria de les gairebé 300 persones atrapades han arribat a Buenos Aires, però també hi ha persones a les províncies deSan Juan, Santa Fe, Mendoza, Tucumán, Salta, Entre Ríos, Córdoba, Río Negro i Chubut. Hi ha persones tenen dificultats per desplaçar-se a la capital argentina per "la situació de quarantena total".

Un altre aspecte que posen en relleu és la dificultat per trobar allotjament, "ja que tots els hotels estan tancats excepte un grapat d'hotels de 5 estrelles a Buenos Aires a preus desorbitats". En aquest sentit, denuncien "casos sagnants, com el de dues noies que van haver de venir des de l'interior de país fins a Buenos Aires seguint les indicacions del Consolat, pagant 900 euros de taxi, per un cop aquí, trobar-se en el carrer desemparades i sense lloc per allotjar".

Finalment, diuen que "esperem pacientment que el Govern espanyol ens ajudi quan pugui d'una forma justa". "Així mateix, volem deixar constància del nostre nul interès en què aquesta sol·licitud a el Govern i aquesta situació per la qual estem travessant, sigui emprada per cap organització política. Volem deixar la política fora de tot això", conclouen.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 26/03/2020 - 11:28

huido, perdón, conocer mundo con viaje de ida pero no vuelta y sueldico, que en estos tiempos maluchos, hay que poner cara de chucho.

#2 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 26/03/2020 - 11:27

Bienvenidos al capitalismo de palco del Barça, de l'Espanyol o del Madrid.
Los que vienen de allí, nacidos allí o con residencia allí, deciden quedarse aquí.
Tienes a Pableras Echeniqueras o Gerarderas Pizzarelas.
Pizzarelas de pisarselas, decir lo que querías pero en esta crisis ellos dos, si los de VOX igual pero ellos ganan doble: al haber

#1 luis, barcelona, 26/03/2020 - 11:12

Permitirme un comentario con muy mala leche
Si fueran catalanes LES EMBAIXADES ya lo habrían solucionado

Que tranquilo he quedado