Publicitat
Societat · 28 de Juliol de 2012. 18:05h.

Denúncia contra una clínica del carrer de Muntaner per abús del botox

La majoria de denunciants són de Barcelona, però també de les Illes Canàries, Eivissa i Nova York

Denúncia contra una clínica del carrer de Muntaner per abús del botox

Material decomissat pels Mossos durant el registre del local

Més de 30 persones han denunciat davant els Mossos d'Esquadra haver estat víctimes de tractaments il·legals amb silicona líquida i toxina botulínica (Botox) al centre Elixir Clínic, ubicat al carrer de Muntaner de Barcelona.

Segons un comunicat de la policia, la trentena de denúncies s'han presentat arran de la difusió als mitjans de comunicació de la intervenció de la Unitat Central de Consum dels Mossos d'Esquadra, que va acabar amb la detenció de la gerent del centre i d'una treballadora com a presumptes autores de delictes d'intrusisme professional, contra la salut pública i de lesions.

La majoria de les denunciants són de Barcelona i de l'àrea metropolitana, tot i que també s'haurien fet tractaments a les Illes Balears. A més, els Mossos han rebut trucades de residents a Nova York que volen denunciar els fets.

Segons les víctimes, el "modus operandi" de la clínica consistia a oferir un tracte exquisit, una bona aparença i una primera visita on s'assessorava les clientes i clients sobre tots els tractaments que podien rebre per millorar la seva imatge, amb informació impresa que incloïa els preus i descomptes si ho abonaven en metàl·lic.

Les denunciants que han presentat més lesions són aquelles que es van sotmetre als tractaments fa deu anys. Aquestes dones han manifestat que pateixen dolors, infeccions que necessiten antibiòtic, herpes labial, granulomes i migració de la silicona, afectacions a nivell sistèmic amb malaltia autoimmune que poden arribar a produir problemes tiroïdals i cardíacs.

En alguns casos, les denunciants han necessitat tractament quirúrgic reparador per extreure les restes de silicona líquida infiltrada en el teixit muscular. Segon la policia, com a casos més extrems, s'han arribat a registrar intervencions quirúrgiques, com liposuccions, fetes a despatxos d'Elixir Clínic en lloc de quiròfans reglats.

A causa del problema de salut pública existent i les dimensions que el cas pot arribar a assolir, la policia recomana a les persones que s'hagin fet algun tipus de tractament a Elixir Clínic que truquin al telèfon de Sanitat Respon (061) per rebre assessorament i fer-se una revisió mèdica.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Fanny, Barcelona, 06/08/2012 - 00:42

Sisplau, necessito contactar amb alguna de les afectades per aquesta "persona", jo també sóc una víctima.

#2 luis, barcelona, 30/07/2012 - 22:56

Os aseguro que a todas las que se ponen esas porquerias en los MORROS, yo personalmente las INFLARIA A HOST...

#2.1 anna, Barcelona, 06/08/2012 - 00:49

#2

IMBÉCIL, el único que tiene MORROS eres tú
CER....

#2.2 Fanny, Barcelona, 06/08/2012 - 00:58

#2

¿Quien eres tu para pegar a nadie?, el único que tiene MORROS eres tú CER...!!!