Publicitat
Societat · 26 de Febrer de 2017. 16:02h.

Denunciats dos joves per enlluernar l’helicòpter dels Mossos

Els menors van utilitzar un punter làser i una llanterna

Denunciats dos joves per enlluernar l’helicòpter dels Mossos

L'helicòpter dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el passat cap de setmana al Maresme a dos menors d’edat per “posar en risc el pilotatge d’un helicòpter dels Mossos d’Esquadra en apuntar la tripulació amb un feix de llum”. Els joves van utilitzar un punter làser i una llanterna.

La policia assegura que els menors “van cometre una infracció tipificada en la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana”. “Aquesta llei especifica que és una infracció molt greu projectar feixos de llum sobre els pilots o els conductors que puguin enlluernar-los o distreure’ls i provocar accidents”, han assegurat en un comunicat.

Els fets es van produir en dos dies diferents. El primer cas va succeir divendres, 17 de febrer, a les 20.30 hores a Cabrils. El jove va dirigir una llanterna potent cap a l’helicòpter que estava fent tasques de seguretat ciutadana. La tripulació policial de la nau aèria va veure el jove i va avisar els agents que es trobaven a prop, els quals el van seguir fins a casa seva. Va ser allà on va ser denunciat administrativament per una infracció molt greu.

El segon fet va succeir pels volts de les 19:30 hores de diumenge, 19 de febrer, quan un jove va encegar amb un punter làser el pilot de l’helicòpter dels mossos que es trobava realitzant tasques de seguretat ciutadana a Vilassar de Dalt. La tripulació policial va facilitar ràpidament la descripció del jove a les unitats de Seguretat Ciutadana que es trobaven treballant a la zona i va anar dirigint els agents cap al jove que fugia del lloc.

Poca estona després els agents van localitzar el menor que va ser identificat amb el grup de joves amb el qual anava. El jove també va ser denunciat. Aquest tipus d’infraccions poden ser sancionades amb una multa que pot oscil·lar dels 30.001 fins els 600.000 euros.

El punter làser requisat (foto: Mossos)

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 pepe.----, andorra, 27/02/2017 - 13:28

por cierto, alguien puede confirmar q en la comunidad autonoma de Cataluña hay mas helipuertos q helicopteros matriculados?

#6 pepe.----, andorra, 27/02/2017 - 13:27

je, leyendo entre lineas veo q las camaras de los helicopteros son de alta definicion y conectadas a un programa de reconocimiento facial, lo q me asusta es q sean capaces de reconocer una cara q de alguien q no esta fichado.... Claro q esa ley q dicen es solo para ellos, si es al reves, no pasa nada.

#5 Capit@n España, Berlanga City, 27/02/2017 - 12:18

Es el "prusès" que enlluerna fins i tot al helicopters...i a totes les ànimes de bé molt impresionables.

#4 iñigo, castelló, 27/02/2017 - 11:08

Me parece increíble que haya gente que haga estas cosas. Se ha informado de que algunas personas se han posicionado en los extremos de los aeropuertos para intentar cegar a los pilotos de aviones comerciales llenos de personas. Increíble. Jóvenes o no jóvenes, conscientes o inconscientes, hay que par

#3 pepito, Barna, 26/02/2017 - 23:11

Poca broma con el tema... Ese puntero es de muy poca potencia,..pero los hay - y se venden- sin ningún tipo de control, láseres con una potencia MIL veces mayor. A los padres habria que meterles un buen puro.,,si no cualquier dia tendremos una desgracia.