Publicitat
Societat · 14 de Maig de 2015. 10:46h.

Denunciats tres fotògrafs sense autorització en un cantador de gall fer

Dos d’ells la matinada d’aquest dissabte i un tercer la setmana passada

Denunciats tres fotògrafs sense autorització en un cantador de gall fer

Imatge del gall fer al cantador

Efectius del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han sorprès en els últims dies a tres fotògrafs sense autorització a dins d’un cantador de gall fer al Pallars Jussà. El primer fotògraf es va enxampar la matinada del 3 de maig i els altres dos, que anaven plegats, la matinada d’aquest dissabte.  Els fotògrafs estaven dins d’una tenda de camuflatge (hide) enmig el mateix cantador i es van poder sorprendre  mentre  els agents efectuaven un servei especial de vigilància en zones de cant de gall fer.
 
Entre finals d’abril i primers de juny, els galls fers inicien el procés reproductiu. Aquest procés es manifesta fent que els galls mascles s’ajuntin en els anomenats “cantadors” i s’exhibeixin i es barallin entre ells perquè les femelles puguin triar el mascle més dominant perquè les cobreixi. Aquest  és el moment en què aquesta espècie és més vulnerable
 
Actualment les poblacions d’aquesta espècie estan en regressió a tot Europa i concretament a la Península Ibèrica, on hi ha llocs en què està en greu perill d’extinció.
 
Coincidint doncs amb aquestes dates, el Cos d’Agents Rurals efectua serveis especials de censos i d’antifurtivisme en aquestes zones per evitar les dites pertorbacions.
 
En aquest cas concret, l’any passat, els agents del Pallars Jussà van trobar indicis que hi havia hagut presència de gent en alguns cantadors i es va programar la vigilància específica d'aquests espais durant la temporada següent, amb el resultat d’aquest fotògraf interceptat.
 
A més de les denúncies, els agents van comissar els hides, les  lones de camuflatge, els trípodes i  càmeres amb teleobjectius. La Llei 42/2007 penalitza a l'article 76.1 lletra o) la pertorbació, mort, captura o retenció intencionada d’espècies d’aus en les èpoques de reproducció i cria.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 J. Cochero Navarro, Barcelona, 22/05/2015 - 17:16

Vamos lo mismo que pasa en la magnifica sociedad actual /en la nueva que desean crear seguro que no). No se porque el redactor o redactora pone cobreixen y no dice aparear o que le dan al manubrio. En muchos trabajos es perforación de juju trasera.