Publicitat
Societat · 6 de Març de 2015. 14:28h.

Denuncien el funcionament "poc democràtic” del Pacte pel Dret a Decidir

També troben “pertorbador” que Joan Rigol en sigui el president

Denuncien el funcionament "poc democràtic” del Pacte pel Dret a Decidir

Imatge d'una de les reunions

Set entitats adherides han denunciat el “el funcionament poc democràtic” del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. També qüestionen el paper de Joan Rigol i troben “pertorbador” que en sigui el president. “No entenem res”, asseguren.

Les entitats sobiranistes Ara o Mai, Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui, CADCI, Catalunya diu prou, Fundació TIC, Fundació Francesc Macià i Moviment de Cultura Popular “El Sotrac” han criticat el funcionament del Pacte Nacional pel Dret a Decidir en un comunicat fet públic coincidint amb la reunió pel dret a decidir d’aquest divendres.

“Volem expressar el nostre desconcert davant el funcionament poc democràtic del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i l’opacitat de la seva direcció, al seu dia i de bona fe les nostres organitzacions van adherir-se donant per bo l’objectiu de les entitats promotores i el Govern; ‘l’exercici del dret a decidir’ per poder celebrar una consulta sobre el futur polític de Catalunya”, afirmen.

“A dia d’avui però mai hem estat convocats a cap reunió particular per contactar amb els organitzadors ni a cap assemblea general on poder expressar la pluralitat de les  entitats adherides”, afegeixen.

També diuen que “no entenem perque el Govern ha seleccionat a unes poques organitzacions a decidir per la resta, ni sabem quin ha estat el criteri de la mostra per escollir-les i quines son les formules per deliberar”.

A més, manifesten que “allò però que ha estat més pertorbador es que la persona ‘escollida’ per representar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el Sr. Rigol, ha expressat en diverses ocasions opinions que qüestionaven la seva imparcialitat al respecte del dret a decidir”.

“Que aquestes manifestacions han estat realitzades a mitjans públics en exercici de les seves funcions de portantveu, que a l’hora també es diu ‘mandatari’ per negociar amb el govern espanyol segons noticies corroborades per ell mateix, que cap entitat promotora ni el Govern ha qüestionat aquest comportament fet  que genera dubtes sobre l’objectiu mateix de la Plataforma i de la idoneïtat de que les nostres organitzacions hi continuïn donant suport”, comenten.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#23 Tirant, bcn, 07/03/2015 - 20:57

La grandiosa taula és alhora ridícula i inquietant ... S'assembla massa a la de l'antic Politburó soviètic ...

#22 Jesús_9barris, Barcelona, 07/03/2015 - 20:51

Els més sobiranistes s'adonen que Rigol presideix el Pacte

#21 Carlos Gomez, Bcn, 07/03/2015 - 16:56

Un manicomio con tanto napoleon suelto no puede ir nunca bien.
Aquests xicots no tenen remei.

#18 guillermet, l'Ampolla, 06/03/2015 - 22:37

Si el Pacte Nacional pel Dret a Decidir te un funcionament poc democratic será per la senzilla raó de que els seus membres son persones poc demòcrates.

#17 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 06/03/2015 - 21:05

Qui són aquests que es queixen de tot? No és demòcrata l´ANC? No ho és l´ômnium Cultural?. Doncs em sembla que enlloc de criticar cal ajudar a fer més independentistes pel seu bé La resta ja la faran qui ho toqui fer.No cal que ens preocupem per tot. Ja hi ha gent qualificada que se n´encarrega.

#17.1 pedrorepublik, barcelona , 07/03/2015 - 00:50

Pero en que mòn vius tu charlotte?