Publicitat
Societat · 4 d'Agost de 2009. 14:03h.

Denuncien irregularitats en centres de menors

Expulsions irregulars, robatoris, baralles, i discriminació racial, segons CiU

Els joves subsaharians denuncien que en el centre d'acollida on es troben només es parla "castellà i marroquí", tot i que en la roda de premsa han demostrat que s'esforcen en parlar en català. Aquest fet incompleix el pacte nacional d'immigració, ja que estableix el català com a llengua d'acollida pels menors. Però els seus problemes van més enllà, ja que alguns viuen en una situació precaria tot i ser menors d'edat.

En una roda de premsa a la seu de Convergència, el president de NousCatalans.Joves, Èric Bertran, ha assegurat que a El Bosc, el centre d'acollida on es troben aquest joves i que depèn de la DGAIA (Direcció general d'atenció a la infància i l'adolescència), es produeixen irregularitats com expulsions irregulars d'un dia per l'altre, robatoris, baralles, discriminació racial entre subsaharians i marroquins.

Àngel Colom, president de la sectorial d’Immigració de CDC, ha assegurat que "hi ha coses que en l'àmbit de la protecció dels menors no funciona". En aquest sentit, creu que "la responsabilitat de solucionar aquest problema no li pertoca a la societat civil. Pot ajudar i ho està fent, però això és treball de l'administració". "En aquest moments", ha lamentat que "la protecció del menor no arriba a tothom, i quan això passa vol dir que hi ha alguna cosa que falla".

Roda de premsa a la seu de CiU
Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Voto ERC, St-Adria, 05/08/2009 - 16:31

en pocas palabras se comenta esa noticia en http://orain.blogia.com/2009/080502-barrebusa.elkartasunaren-bideak-..php. y encima,en otro articulo,hablan del xavier rius.

#20 R, Principat de Catalunya, 05/08/2009 - 11:59

Dissabte en Joan Carretero presentarà Reagrupament a BELLVER DE CERDANYA: 8 d'Agost, 22.00 h, al Centre Cívic "Les Escoles Velles" (c/ Escoles, s/n). Us hi esperem!

#19 Martín Martínez Mart, Barcelona, 05/08/2009 - 09:45

El centre el Bosc, on sembla que tenen lloc, els fets denunciats, depén de la DGAIA.
La DGAIA ha .....................................

#18 Julià, Barcelona, 05/08/2009 - 08:35

Sí, Jaume, els americans es moren de ganes de col·laborar en la neteja ètnica d'un raconet de la Mediterrània occidental. Però d'on surt aquesta penya tan flipada i tan profundament ignorant?

#17 Endavant Colom, Barcelona, 04/08/2009 - 23:34

Montilla fa perdre les eleccions al PSC i Puigcercós i Carod les fan perdre a Esquerra. Endavant Colom, denuncia el que fa la Generalitat. I Montilla, Carod i Puigcercós, pel bé dels vostres partits, foteu el camp al Marroc.