Publicitat
Societat · 5 de Març de 2014. 15:17h.

Denuncien la crema d'una senyera a València

Catalunya Diu Prou afirma que ni la policia ni el polítics presents van actuar davant l'"ultratge a la bandera"

Denuncien la crema d'una senyera a València

Membres de la Plataforma, davant el TSJC

Membres de la Plataforma Catalunya Diu Prou i d’altres persones properes a l’entitat, han presentat denúncies davant la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya, "per entre d’altres càrrecs, ultratge a la bandera". Els fets denunciats es remunten al passat dia 22 de febrer, quan durant una concentració davant de la Generalitat Valenciana, amb motiu d’una protesta per la decisió de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua de considerar que el valencià i el català són la mateixa llengua, "un grup de persones varen cremar públicament i a cara descoberta una senyera".

Aquests fets "venen agreujats perquè la crema de la bandera es va produir davant una seu institucional, sense que intervinguessin les forces d’ordre públic, i amb la presència de diferents polítics del País Valencià". La Plataforma s’empara en el Codi Penal espanyol i l’Estatut de Catalunya, "on es diu clarament quines son les banderes oficials, i la senyera ho és i gaudeix de la mateixa protecció que l’espanyola".

"Considerem el fet com un atac als nostres símbols, a la nostra cultura i als nostres orígens, i sentim l’obligació i la necessitat com a part d’un poble, de defensar-nos i de començar a condicionar un respecte per tot el que representa la nostra nació, que fins ara per part d’alguns, no s’acostuma a tenir", indiquen.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 valencia, valencia, 06/03/2014 - 10:37

respeto a nuestros simbolos??? banderas españolas quemados pitadas al himno español desplantes a la corona de que hablan estos bobos???

#11 Regne de Valencia, Regne de Valencia, mai condat com atros., 06/03/2014 - 08:42

Y digo yo, ¿no sería un trapo independentista al que no se le ve la estrella por estar doblada? seguramente por eso no actuó la policía....si es un trapo independentista tiene el mismo reconocimiento que una mierda pinchada en un palo. Ninguno. Estos frikis podrían dedicarse a otra cosa, jajaja.

#10 Agus_bcn, Bcn, 06/03/2014 - 08:10

a lo mejor tenían frío y simplemente cojieron un trapo para calentarse, que piel más fina tienen algunos

#10.1 Angel, Badalonés, 06/03/2014 - 15:39

Ángel ha qui solo restas tu y killacos españistas ignorantes y abducidos por la españa de las chonis que cutre y vergonzoso esto de ejpaña quin fastic.

#9 Angel, Badalona, 06/03/2014 - 05:36

Muy bien ya esta bien de recibir palos y poner la otra mejilla hace falta defender con dignidad nuestros símbolos y ha hora ha por los fascistas que banalizan el nacismo, molt be companys SUMATE.

#9.1 Agus_bcn, Bcn, 06/03/2014 - 08:18

RESTATE y quedate en 0

#8 La doctrina y el "Libro de Estilo" de Tv-3...(I).., La doctrina y el"Libro de Estilo"de Tv-3, 05/03/2014 - 21:20

S.E.A.T. = Marca "catalana".

Partido de Baloncesto = "Bàsquet...en català".

ESPAÑOL = "colaboracionista".

Corona de ARAGÓN = "Països" "catalans" (¿?)

Hora ESPAÑOLA = Hora "catalana".

ARAGONÉS oriental = Llengua "catalana".

Deportista del sudeste de FRANCIA =
=Deportista "català"...