Societat · 31 de Maig de 2022. 16:50h.

Denuncien manca de “places d’ensenyament públic” a Badalona

Famílies lamenten “vulneració de drets”

Denuncien manca de “places d’ensenyament públic” a Badalona

Rubén Guijarro, alcalde de Badalona

Famílies de Badalona reclamem “solucions a la manca estructural de places d’ensenyament públic a la ciutat”. És per això que s’han unit amb el nom de Sense Places Bdn.

“Les zones educatives 1, 4 i 6 tenen un dèficit de més de 50 places públiques per a P3 i, pel que fa a 1r d’ESO, a les zones A i B de la ciutat, hi ha un dèficit de més de 60 places, incloent-hi les dels centres concertats”, expliquen.
 
“Amb l'obertura del període d'ampliació de preinscripció pel curs 22-23, ens trobem amb que un 65% de les places que s’ofereixen són d’escoles concertades i que només un 35% són d’escoles públiques”, lamenten.

“En les zones 4 i 6, més concretament, no hi ha places públiques disponibles per escollir, fet que implica que el 100% de les places que s’ofereixen són d’escoles concertades”, afegeixen.
 
“Aquesta situació vulnera el drets de poder escolaritzar els nostres infants en una escola pública de proximitat i ens empeny a fer-ho en una escola concertada o a escolaritzar-los lluny del nostre barri, fet que comportaria un impacte relacional i emocional a les criatures que, a més, podria repercutir en la seva salut mental, alhora que suposaria dificultats sobrevingudes de conciliació laboral i organització per a les famílies”, denuncien.
 
Per aquests motius, “les famílies afectades decidim no realitzar una ampliació de preinscripció en aquesta situació ja que vulneraria els nostres drets i els dels nostres infants, i suposaria acceptar una situació desfavorable per a ells”.
 
En aquest sentit, demanem una reunió d'urgència de totes les parts implicades, administració, famílies afectades i comunitat educativa, “per tractar de solucionar la situació d’enguany i començar a treballar en solucions de planificació a més llarg termini”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Gurguri, Barcelona , 02/06/2022 - 14:52

En Badalona no funciona ningun servicio público , vinculado al Ayuntamiento.El problema es que no se deja gobernar al edil mas votado ALBIOL. el resto de servicios de la Generalitat, ya sabemos estan por halagar a Puigdemont y montar "embajaditas" en zonas VIP de todo el mundo que gastan millones para denigrar a España.

#1 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 31/05/2022 - 17:15

"fet que comportaria un impacte relacional i emocional a les criatures que, a més, podria repercutir en la seva salut mental"

Está hablando de hacer que niños de Badalona se escolaricen en Barcelona,al lado.

En cambio,la inmersión lingüística con única lengua vehicular no puede concebir ningún riesgo para la mayoría de niños catalanes