Publicitat
Societat · 10 de Juny de 2022. 14:42h.

Denuncien "manca de planificació" del Govern amb l'AP-7

CCOO avisa que "el col·lapse circulatori es repetirà"

Denuncien "manca de planificació" del Govern amb l'AP-7

Comissions Obreres ha denunciat la "manca de planificació" del Govern amb l'AP-7 i en un comunicat ha advertit que "el col·lapse circulatori que es va viure ahir a l'AP-7, que va deixar els conductors atrapats més de tres hores a l'altura de Barberà del Vallès, era un desastre anunciat i que es repetirà si no es dota de recursos materials i humans als Mossos del Servei de Trànsit".

El sindicat recorda que "fa més de quatre anys advertim que aquesta infradotació, sumada a altres canvis, pot provocar situacions de caos a les vies de comunicació catalana" i creuen que els darrers incidents durant la sortida del pont de la segona Pasqua o per l'incendi d'un camió cisterna a l'AP7 "es podien haver evitat".

"Tot plegat -afirma- obeeix a una manca de planificació: la retirada dels peatges, l'augment del trànsit de vehicles pesants de transport de mercaderies, la manca de mobilitat alternativa de persones i mercaderies en transport públic ferroviari i la manca inaudita de presència policial. 950 agents duen a terme una tasca per a la que en caldrien 1.600".

CCOO diu en aquest sentit que "la solució del Departament ha estat un desastre" perquè "no només no s'ha incrementat el nombre d'agents de trànsit, sinó que s'han comprat per manca de previsió els vehicles que abans eren de rènting, vehicles que han quedat desfasats, que en alguns casos no són segurs i que comporten molta despesa en avaries perquè són vells". "El cos no està en condicions de controlar la seguretat del transport", sentencia.

El col·lectiu reclama que el Servei Català de Trànsit "sigui qui es faci càrrec de la gestió de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra", perquè considera que això "milloraria molt els recursos materials i humans i faria incrementar la vigilància, la prevenció i el descens de l'accidentalitat al nostre país".

Finalment, exigeix una "aposta decidida pel transport ferroviari" i, en aquest sentit, demana "l'increment del trànsit ferroviari de mercaderies", però també que "s'aposti decididament pel transport de persones, combinant la línia d'alta velocitat i les de rodalies".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 pepe, andorra, 14/06/2022 - 11:55

y esto lo dicen para cubrir el expediente con sus afiliado camioneros o pq quejandose aspiran a subir el importe de sus subvenciones? Pq con q estuviera hecho el cuarto cinturon y un buen acceso a BCN desde la APT en Barbera, hubiera sido suficiente, q la solucion estaba antes q el problema señores. Como son estos sindicatos amarillos.....

#10 Sergi Sergio, Barcelona, 11/06/2022 - 20:27

No vull pagar, fora peatges, doncs, ala, a fer cues, a gastar gasolina i a perdre el temps, a disfrutar.

#9 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Seguim fent el ridícul.., 10/06/2022 - 19:56

"¿CCOO avisa...?"

Estos son tan inútiles que serian incapaces de gestionar una comunidad de vecinos... menos aún una comunidad autónoma, y ya una "república catalana..." radicada en Ítaca, ni te cuento.

Estimado votante, para las próximas elecciones sería de agradecer que se vote a quien demuestre algo de sentido común...

#8 Lobisome, BCN, 10/06/2022 - 19:30

Pues si lo que planifican con todo detalle, como el Prucés, les sale como les sale, imaginen lo que no planifican...!

#7 Marc de Vich, Vich, 10/06/2022 - 19:10

Todo les viene grande, su personal no dispone de formación, son auténticos analfabetos, que solo saben quemar contenedores y berrear son una nazio. En manos de esta gente estamos, a un coste inasumible y sin saber hacer nada, ni idiomas, ni criterio, ni ingenierías, ni nadie que, de un duro por ellos, borricos de día, rufianes de noche