Publicitat
Societat · 16 de Maig de 2013. 20:21h.

Denuncien retallades de 53 milions a la discapacitat intel·lectual

La plataforma Dincat assenyala que és "un pas enrere en la inclusió del col·lectiu"

Denuncien retallades de 53 milions a la discapacitat intel·lectual

Una imatge de la roda de premsa

La plataforma Dincat, que agrupa 310 entitats en suport de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha denunciat que "la retallada en el sector és de gairebé 53 milions d'euros".

"La xifra és un càlcul estimatiu a partir de la tisorada acumulada fins a l'any 2012 i tenint en compte que es manté la mateixa dotació pressupostària per al 2013 amb la incertesa que es puguin aplicar noves tisorades", han remarcat.

L'associació ha assenyalat que aquesta circumstància "evidencia un pas enrere en la inclusió del col·lectiu" i ha alertat de les "conseqüències socials que això està tenint sobretot en dos dels pilars fonamentals: el treball i els serveis assistencials".

La presidenta de l'entitat, Rosa Cadenas, ha valorat en roda de premsa que "estem fent un pas enrere en un moment en què encara no s'havia aconseguit la plena  inclusió a la societat i la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. No podem deixar caure el que hem construït en dècades".

Dincat, que representa a més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual, ha recordat que "a l'aturada en la creació de places noves per atendre les necessitats del col·lectiu, perquè les administracions no poden destinar-hi més recursos, s'hi sumen les dificultats financeres que tenen les entitats per impagaments, retards i no actualitzacions d'IVA i IPC per part de les administracions".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 peter, bcn, 17/05/2013 - 09:46

Vergonyos !!
Ara. La TV3 si que l´estimen i la mimen.
Com això segueixi així, la fractura social serà una realitat. El pitjor encara està per veure.
ERO TV3, JA !!!

#1 emilo, bcn, 17/05/2013 - 07:20

DINCAT. hi vaig anar x ajut x un parent discapacitat intel.lectual del 47% i em van dir que no hi podien fer res. Que ja mirarien de fer alguna cosa, però encara espero. De veritat que no es pot fer res? Si algu te alguna solucio ejtori@gmail.com