Publicitat
Societat · 11 de Juliol de 2013. 15:36h.

Denuncien "violència de gènere" a San Fermín

Feministes condenen les "agressions sexuals" durant la festa

Denuncien "violència de gènere" a San Fermín

Imatge: foros ABC

Les clàssiques imatges que se solen veure a San Fermín, amb algunes noies mostrant els pits mentre homes del voltant s'esforcen a l'uníson per arribar a tocar-los, han estat denunciades com "agressions sexuals" per part d'entitats feministes.

D'aquesta manera, la presidenta de la Fundación Mujeres, Marisa Sotelo, denuncia en un article a El Mundo que es tracta d'agressions sexuals "perquè ni estar a la plaça, ni haver begut, ni participar del moment d'histèria col·lectiva, ni llevar-se la roba és una invitació per al tocament, i molt menys el tocament col·lectiu".

"No ens sembla una agressió perquè a molta gent li fa gràcia, i fa la sensació que les protagonistes no es poden queixar i per descomptat resulta gairebé impossible respondre a l'agressió un cop es dóna per suposat que llevar-se la roba, cosa que s'aplaudeix, és una invitació a ser grapejada. Si no vol que no ho faci. Però de vegades no cal fer res, només cal ser-hi", afegeix.

"Els de la Plaça de l'Ajuntament només estan coberts de vi, però per al cas, de merda fins al coll. Això no és bon rotllo, ho asseguro", sentencia. En aquest sentit, Cenicienta TV ha editat un vídeo en què mostren diverses imatges i asseguren que el que ha passat és "violència de gènere".

Publicitat
Publicitat

92 Comentaris

Publicitat
#62 miquel, BARCELONA, 14/07/2013 - 18:46

Aquest tipus de "agressions sexuals" les he vist aquest any a la Patum de Berga. La gent veu moltíssim per deshinibir-se i oblidar-se de tots els problemes. Després passa el que passa...

#61 Salvador, Reus, 13/07/2013 - 09:43

Los sanfermines siempre son lo mismo durante mucho tiempo, prácticamente toda la vida. Cuando se va a esa fiesta se es cómplice de la tortura a unos animales nobles como los toros, al alcoholismo y sus consecuencias.

#60 pierre, Figueres, 13/07/2013 - 02:29

Si quan a una persona li fan una cosa expressa alegria i no fa cap gest que doni a entendre que aquesta cosa la molesta o que vulgui impedir que l'hi facin, jo no ho posaria com a exemple de violència.

#60.1 Katakrak, Bcn, 14/07/2013 - 14:24

No has rigut mai una broma que no et feia cap gràcia? TOTS els que van allargar la ma sabien perfectament que no tenien permís.

#59 Fermin, Pamplona, 12/07/2013 - 20:41

La violencia de genero se da cuando la mujer agredida es o ha sido pareja o ha tenido algun tipo de relación sentimental con su agresor... me da que la chica de la foto no reune estos requisitos.

#59.1 Katakrak, Bcn, 14/07/2013 - 14:27

D'on has tret aquesta definició? Del llibre del "truñismo ilustrado"?

#58 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 12/07/2013 - 16:45

Aixo es propaganda de LA MARCA ESPAÑA Si Alcohol borrachos , Toros y falta de respecto a la mujer . LA MARCA ESPAÑA es la culpable de que se Maltraten no se respecten alas mujeres BORRACHOS ESPAÑOLES Que les hagan la prueba del alcohol y si han bebido alacarcel

#58.1 Mikel, Gervnda, 12/07/2013 - 20:37

Al menos aquí en Pamplona se respeta al toro, no como en otro sitio