Publicitat
Societat · 30 de Maig de 2020. 12:09h.

Desapareixen gairebé 400 morts de cop

El PPC insta Alba Vergés a "explicar el ball de xifres"

Desapareixen gairebé 400 morts de cop

El Departament de Salut va informar el passat 18 de maig que fins llavors havien mort 6.777 persones per coronavirus, entre pacients hospitalaris i sociosanitaris, mentre que l'el dia 20 van comunicar que havien mort fins llavors 6.385 persones. La xifra de morts havia descendit, en un sol dia, en 392 persones.

Aquest fet el va denunciar ahir el diputat del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez, durant la comissió de Salut del Parlament. "En aquesta pandèmia les contradiccions entre la Generalitat i el Govern han estat moltes, però la confusió respecte a les xifres és una de les quals més impacta”, va manifestar.

A més va demanar a la consellera de Salut, Alba Vergés, que "faci un esforç pedagògic per a intentar explicar el ball de xifres de morts per la pandèmia a Catalunya perquè ningú acaba d'entendre que és el que està passant amb les xifres augmentant encara més la confusió".

"No pot ser que un dia comptabilitzin morts i l'endemà desapareguin. Es pot entendre que en algun moment hi hagi un increment no comptabilitzat però el que no s'entén és que el nombre de morts decreixi", va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Tabarnés puro, Barcino, 31/05/2020 - 10:23

Esto es un cachondeo.
Creo que los sud sudaneses de Sudán del sur saben contar y llevar mejor una contabilidad lógica y seria que los sud-daneses de la 'Dinamarca del Sur'.

#9 Jaime de Andrade, El Pardo, 31/05/2020 - 06:31

¿Recuerdan ustedes aquel libro de Vizcaíno Casas, "Y al tercer año resucitó."? Jejejejejejjeee...

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 30/05/2020 - 23:51

Aquesta dona quan s´hi posa s´hi posa i de debo. L´han tingut 40 anyets en formol perque s´anes curant con la mojama i ara que per fi l´han tret de l´escabetx no vol pasar per aquest mon sense seixar la seva empremta.

La Sepia d´Igualada s´ha guanyat amb escreix una entrada digna de la seva inconmesurable obra funeraria a la Gran Enciclopedi

#7 Masias , Mis posaderas , 30/05/2020 - 17:22

Ríete tú de la Biblia. Otro “ Dia Historic” del Pruses ( y ya van nosecuantos ). Catalunya es el primer lugar del mundo donde de un tirón hay cuatrocientos resucitados.

#6 CAT, Barcelona, 30/05/2020 - 17:00

El recompte de víctimes mortals, el confinament de Barcelona capital, residències d'avis, pals a les rodes a l'ajut ofert en circunstàncies extremes, el número de Buch amb les mascaretes..........el caos, general, dóna idea de lo ben gestionada que està Catalunya avui en dia