Publicitat
Societat · 25 d'Agost de 2011. 10:20h.

Desarticulada una 'banda de peruans' amb 140 antecedents

Se li atribueixen 90 actes delictius amb un perjudici global per a les víctimes de més de 600.000 euros

Desarticulada una 'banda de peruans' amb 140 antecedents

El grup delictiu cometia els robatoris especialment a l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup delictiu especialitzat en cometre robatoris, especialment a l'AP-7. En l'operació s'ha detingut onze persones de nacionalitat peruana d'entre 20 i 50 anys. Entre tots acumulen 140 antecedents penals.

Els detinguts són Manuel K.V. (37 antecedents), Santos Alberto Y.J. (6); Irwin Leonardo L.R. (11); Reiywer Manuel S.P. (10); Antonio Fernando S.V. (21); Javier Daniel R.G. (1); Jorge Andrés A.M. (31); Daniela Yeraldi B.A. (9); Roberto Carlos M.M. (9), Rosario del Pilar Q.R. (2) i Scirly G.M. (3).

El jutge ja ha ordenat l'ingrés a la presó de nou dels detinguts. Els Mossos han pogut recuperar tretze vehicles i atribueixen a aquest grup fins a 90 actes delictius, amb un perjudici global per a les víctimes de més de 600.000 euros.

El modus operandi emprat era l’habitual en aquest tipus de robatoris: els autors es feien valer de vehicles molt potents, que prèviament havien sostret i camuflat amb plaques de matrícules furtades a vehicles de característiques similars, per recórrer certs trams de l’autopista, en busca de víctimes potencials, majoritàriament turistes amb vehicles estrangers.
 
Seguidament, els detinguts llençaven una pedra contra la part del darrere del vehicle de la víctima i, des del seient del copilot, els autors feien indicacions per a que s’aturés. Una vegada la víctima havia aturat al voral de l’autopista, els autors paraven el vehicle sostret al davant.

El mateix copilot baixava i feia baixar les víctimes simulant, amb una gesticulació exagerada, que el vehicle tenia danys o alguna averia greu. En aquest moment, un altre integrant de la bateria que restava als seients posteriors baixava per la banda més propera a la calçada, parapetant-se amb els vehicles a mode de cortina, ajupit, i entrava a l’habitacle del davant on sostreia els efectes de valor que poguessin tenir.
 
En alguns d’aquests fets, les víctimes han arribat a sorprendre els autors, que no han dubtat a l’hora d’emprar violència física per tal d’assolir la seva finalitat  i tornar al vehicle per fugir del lloc amb els efectes sostrets.

La Unitat Central de Multiincidents dels Mossos no descarta noves detencions relacionades amb aquesta operació.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#19 pepe, Mollet, 31/08/2011 - 09:57

Vosaltres quan voteu,que voteu? a un perfil de candidat o a un programari?
Després pasa el que pasa.

#18 angel, cardedol, 29/08/2011 - 23:25

visca la democràcia mer......

#17 Fran, Llinars, 26/08/2011 - 14:02

Donem gracies als pijoprogres que tant borden si algu s´atreveix a parlar clarament de les actituts d´aquets nouvinguts.

#16 Daserrout, BCN, 26/08/2011 - 11:21

Els hi espera una presó - per pocs dies- amb piscina. Els delinqüents li agrairan tota la vida a la Consellera Tura la instal·lació de piscines, fa molt soportable l'estiu quan s'ha treballat dur a les autopistes.

#15 ON ÉS SOS RACISME?, L'H, 25/08/2011 - 21:02

El 99 per cent de les víctimes son blancs europeus,no és això racisme?