Publicitat
Societat · 23 de Febrer de 2011. 23:08h.

Descontrol en les subvencions d'Olesa a l'esport

La Sindicatura detecta "imports justificats inferiors als imports subvencionats"

Descontrol en les subvencions d'Olesa a l'esport

Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat

La Sindicatura de Comptes ha revelat diverses anomalies comptables a Olesa de Montserrat, per les subvencions concedides entre 2001 i 2006 a diversos clubs esportius. Es tracta del Club de Futbol Olesa, el Futbol Sala i el Club Bàsquet Olesa.

L'informe elaborat per la Sindicatura indica que "durant aquest període, els procediments de justificació i pagament de les ajudes presenten nombroses incidències, com imports justificats inferiors als imports subvencionats" o "justificants inadequats".

També s'han detectat una "justificació de subvencions per despeses corrents amb les amortitzacions de préstecs", així com "liquidació de subvencions abans de rebre les justificacions de l'activitat anual realitzada". S'afirma que aquests fets "incompleixen el que les bases reguladores estableixen", i es destaca la "manca del compte justificatiu de la despesa realitzada en termes de la llei general de subvencions".

De la seva banda, l'Ajuntament lega en alguns casos que la subvenció concedida es justifica per "l'interès social i esportiu per a Olesa de Montserrat" de l'entitat subvencionada, així com per "la tradició" de l'esport que fomenta el club que rep la subvenció.

En relació amb l'absència d'alguns documents de justificació de despeses, s'afirma que en alguns casos "les còpies de les factures consten a l'expedient de subvencions, encara que és cert que no tenim el rebut. Ho hem reclamat a l'entitat però ens han contestat que no ho van demanar en el seu moment i avui els és impossible de poder aportar".

En altres casos, s'argumenta que l'Ajuntament considera que les factures emeses per les agències de viatge són documents prou justificatius de les subvencions concedides.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Kropotkin, Vic, 24/02/2011 - 20:16

Culpa de Madrit y del persistente expolio fiscal...

#2 mansuet, Olesa de Montserrat, 24/02/2011 - 19:31

Em sorprèn que el primer toc que reb l'ajuntament és per una "anomalia" com aquesta...
Que remenin sobre el catàleg de patrimoni que no compleixen o sobre el sou desorbitat (el doble del que li pertoca a un alcalde pel nombre d'habitants que té la vila) que cobra el senyor Monné...

#1 ferran, barcelona, 24/02/2011 - 15:42

no me estraña asi es como el señor munnet quiere sacar el dinero para financiar la anilla deportiva el psc es un fraude