Publicitat
Societat · 23 de Maig de 2020. 10:43h.

Desgavell amb les xifres de la Generalitat

Salut informa de cop de 635 morts per coronavirus

Desgavell amb les xifres de la Generalitat

Alba Vergés

El Departament de Salut va reportar de 635 nous morts per coronavirus dels quals el Ministeri de Sanitat no tenia constància, segons ha informat aquest divendres el director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergència sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa, que va parlar d'“incongruències” en les dades de la Generalitat.

Simó va explicar que els nous casos notificats “eren morts antics que per la raó que fos, al llarg d'un període important de dies, no havien estat ubicats al dia que els corresponia i han estat tots notificats aquest matí”. La cara visible de Govern espanyol en la lluita contra la pandèmia va recordar que “Catalunya porta dos dies que està tenint problemes amb la validació de dades”.

El Departament de Salut, per la seva banda, al·lega que els 635 nous morts als quals es refereix el Ministeri de Sanitat “ja estaven inclosos” en el balanç diari de decessos que publica la Generalitat, a partir de les dades facilitades per les funeràries. “Catalunya publica cada dia totes les dades: casos positius, sospitosos, èxitus declarats per funeràries i classificats per lloc de defunció, entre d’altres. De el conjunt de dades, el Ministeri només demana que els notifiquem alguns i són només aquests els que el Ministeri coneix”, explica en un comunicat.

“Cal recordar que el Ministeri nomes rep dades i les interpreta, però és la Generalitat de Catalunya qui coneix la realitat epidemiològica del país. Aquesta realitat mostra que no hi ha cap zona concreta a Catalunya que indiqui que l’evolució i les dades de l’epidèmia estan evolucionat a pitjor i de forma diferent a l’esperat”, diu la conselleria.

El PPC ja ha sol·licitat la compareixença urgent d'Alba Vergés al Parlament perquè “aclareixi les variacions en les dades de morts per Covid-19 a Catalunya”. El portaveu de la formació, Santi Rodríguez, ha assenyalat que “els comunicats publicats diàriament pel mateix Departament de Salut feien desaparèixer 206 morts entre els dies 18 i 22 de maig”. “No són interpretacions malintencionades de ningú, són les seves pròpies dades”, ha manifestat Rodríguez.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#20 Lobisome, BCN, 23/05/2020 - 16:01

Las explicaciones de Vergés podría haberlas firmado Cantiflas o Gila. Lo estoy viendo y no doy crédito. Que se le siga votando a esta gente (y con esto quiero decir JxCat, ERC y CUP) es para mi inconcebible. Al primero que se me queje, le voy a preguntar qué vota.

#19 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/05/2020 - 13:58

Mireu si son temibles que fins i tot els morts se´ls hi amaguen pels calaixos per fugir d´ells, que per molt que n´hagin resucitat 43 no han aconseguit entabanarlos

I aixo que amb 600 fiambres podrien omplir una dotzena de #MeridianaResisteix o deu platos del FAQS

#18 Ojotuerto, Calafell.tab, 23/05/2020 - 13:54

Simplemente. No lo saben. El aumento del desorden es el Caos. Áreas sanitarias, comarques. Áreas geográficas, mancomunidades. Provincias Xarxas de municipis. Generalitat. Curiosamente lo estable es Tabarnia. En el interior andan jugando con los muertos y las estadísticas. No saben si es de Igualada pero muere en Vilanova. Quién apunta??

#17 Masias , Mis posaderas , 23/05/2020 - 13:18

A ver la tabla de cero: Uno por cero es cero, dos por cero es cero, tres por cero es ????????

Cullons si no me das más datos .....

#17.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 23/05/2020 - 13:48

No es una cuestión de incapacidad matemática. Contar sí que saben, sólo hay que ver cómo manejan los porcentajes: 3% por aquí, 2% me subo el sueldo y la pensión,.. . Es una cuestión de perversión y maldad política e ideológica: Perpignan, las residencias, la sanidad, ... los muertos los desbordan y en algún momento los han de declarar.
Gam

#16 Mienten más que hablan, Prisioner@ del lacismo, 23/05/2020 - 12:50

Estos políticos del Govern de la Gene son una panda de embusteros y manipuladores. La transparencia brilla por su ausencia, ocultando información (cuántos "misioneros de Perpignan" habrán estado infectados?) y utilizando sus "no-dos mediáticos" para desviar la atención. Malos gestores, imitan todas las malas artes polit que critican en públic