Publicitat
Societat · 1 de Març de 2010. 20:39h.

Desmuntada la versió d'Interior sobre l'incendi d'Horta

Els bombers de Daroca sí que van avisar als seus companys catalans que abandonaven la zona

Desmuntada la versió d'Interior sobre l'incendi d'Horta

El conseller d'Interior, Joan Saura, durant una visita a la caserna dels bombers de Girona (foto: Eva Guillamet)

El representant de la Brigada de Reforç contra Incendis Forestals (BRIF) de Daroca (Aragó), Raúl Vicente, ha desmuntat davant la comissió del Parlament que investiga l'incendi d'Horta de Sant Joan la versió del cap de la la unitat del Grup de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF) de Barcelona, el sergent Joan Herrera.
    
Herrera havia demanat als diputats de la comissió que preguntessin al representant de les BRIF que comparegués al Parlament "per què van marxar sense avisar i per què, si van veure el risc, no els van alertar".

"Sí que avisem i no vam fugir, la nostra marxa va ser caminant i de manera ordenada", ha declarat aquest dilluns Vicente. La decisió d'anar-se'n la van prendre perquè no van considerar "segura la zona [on hi havia els GRAF] de Lleida".

Així mateix, ha afirmat que "nosaltres seguim un procediment d'evacuació segons les normes de seguretat, protocols escrits internacionals. No sortim corrent un per cada costat (...). Sortim arrenglats, ordenats, sabent que la brigada estava completa".

"Jo entenc", ha dit també Vicente davant la comissió, "el dolor del sergent Herrera, i potser el més desitjable hagués estat que jo hagués perdut el meu temps a buscar el sergent, que és el responsable del grup, i dir-ho. Però entenc també que si l'hi comunico a qualsevol dels seus homes estan comunicats". I ha afegit: "Una altra cosa és si ell no ho va sentir o si els seus companys no els ho van comunicar; això no ho sé, però se'ls va comunicar" .

I sobre les acusacions que havien agafat combustible dels GRAF per a les seves màquines, ha afirmat: "Tampoc robem combustible. Hi havia una garrafa de deu litres plena, amb gasoil per a dos dies, i nosaltres nosaltres vàrem reomplir la nostra motoserra".

Sobre el fet que el seu grup aconseguís ser evacuat en helicòpter, mentre que la resta ho feia per terra, ha dit que va pressionar els pilots dels helicòpters "per salvar la vida de les persones del seu equip". Ha assegurat que no recorda "el que va dir exactament", encara que "el trobo legítim perquè hi havia vides en joc".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 sulfuro sulfuro, Barcelona, 02/03/2010 - 18:30

Los Graf presionados por la presenccia de su jefa estuvieron nerviosos .
SIguiendo su táctica Saura se inventó lo del rayo y se buscó un chivo expiatorio con el Brif.
Raul Vicente, al que quisieron impedir declarar, pone las cosas en su sitio.

#5 Joan, Figueres, 02/03/2010 - 12:16

Aquest senyor Vicente ens va donar un bany de professionalitat, respecte i educació. Ja era hora després dels discursos dels bombers d"elit" que es van permetre insultar els nostres representants polítics. Gràcies, senyor Vicente!

#4 Elena, Madrid, 02/03/2010 - 09:32

Josep, las BRIF trabajan todo el año, no son cuadrillas de gente temporal, y representan el grupo más profesional de los incendios forestales en España. Creo que la categoría profesional impecable de los mismos quedó ayer bien clara.

#3 josep, la Garriga, 02/03/2010 - 08:54

A veure si deixem de fer el papanates , i no comparem les Brif amb els Graf. Els Grafs son Bombers d' Elit reconeguts en tot el mon. Podriem dir que son dels Bombers forestals iguals als Nordamericans . I les Brif son brigades de gent temporal.

#2 Jordi, Barcelona, 02/03/2010 - 00:33

Quina vergonya he sentit com a català en veure la professionalitat i dignitat d'aquest bomber espanyol davant la Comissió en contrast amb els mitins i discursos demagògics que ens van donar els nostres GRAF al Parlament.