Publicitat
Societat · 28 de Setembre de 2020. 15:32h.

Desobediència "obstinada"

El Suprem recorda que Torra "no ha negat la seva negativa a complir les ordres de la JEC"

Desobediència "obstinada"

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna d'un any i mig d'inhabilitació al president de la Generalitat, Quim Torra, per delicte de desobediència. El altro tribunal ratifica que va desobeir de forma "contumaç i obstinada" a la Junta Electoral Central.

"L'objecte del procés -diu la sentència- no és analitzar la condemna de l'recurrent des de la perspectiva de la llibertat d'expressió, ja que com a ciutadà és lliure de fer manifestacions o actes que reflecteixin la seva identitat política. L'objecte és la desobediència de les ordres reiterades d'un òrgan constitucional la funció és garantir la transparència i neteja dels processos electorals que exigeix la neutralitat dels poders i administracions públiques".

Afegeix que "l'exigència de neutralitat de l'Administració s'aguditza en els períodes electorals", i cita la seva jurisprudència per remarcar que el sufragi lliure "vol dir proclamar com un essencial designi de veritable democràcia el establir un sistema electoral que garanteixi un marc institucional de neutralitat en el qual el ciutadà pugui amb absoluta llibertat, sense interferències de cap poder públic, decidir els termes i l'abast de la seva participació política".

Per descartar la vulneració del dret a la presumpció d'innocència, el Suprem parteix del fet que Torra "en tot moment, amb anterioritat, durant i després de l'judici oral, no ha negat l'exhibició de pancartes i altres símbols en edificis públics dependents de la Generalitat , especialment a la façana de Palau, i la seva negativa a complir les ordres de la Junta Electoral Central".

El Tribunal Suprem constata, a la vista de tot el que s'ha analitzat, "la contundent, reiterada, contumaç i obstinada resistència de l'acusat -Quim Torra- a acatar un mandat investit d'autoritat i dictat d'acord amb la legalitat".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat