Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2020. 16:24h.

Detecció d'okupes des de l'aire

La Guàrdia Urbana de Badalona farà servir drons amb càmera termogràfica

Detecció d'okupes des de l'aire

La Guàrdia Urbana de Badalona ja disposa del primer dron -d'última generació- que ajudarà al control de les ocupacions. L'aparell també realitzarà altres tasques de prevenció, informació o suport als diferents serveis d'emergència.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la regidora de l'Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència de l'Ajuntament de Badalona, Irene González, ha presentat aquest dijous el vehicle aeri no tripulat i reutilitzable, pilotat per control remot o per un programa de vol que ajudarà als agents de la Guàrdia Urbana a realitzar tasques de control de les ocupacions il·legals.

L'aparell, d'última generació, té una autonomia de vint-i-cinc minuts i permet controlar la ciutat des de l'aire, ja que pot recórrer fins a cinc quilòmetres. A més disposa d'una càmera termogràfica, una càmera nocturna, i un altaveu que permet enviar missatges a la ciutadania.

El dispositiu també tindrà altres usos com ara el rescat de persones desaparegudes a la serralada, el control d'aforament a les platges, actes culturals o socials, control del trànsit, la prevenció o identificació d'incendis o el suport a altres serveis d'emergències.

L'alcalde de Badalona ha afirmat que "amb aquesta nova adquisició la Guàrdia Urbana fa un salt qualitatiu important en la seguretat de la ciutat i es vol donar una resposta a l'incivisme, a la convivència i a la delinqüència de la ciutat mentre ens dotem d'altres elements i recursos per poder lluitar contra aquesta delinqüència i l'ocupació il·legal a Badalona".

dron.jpg

La presentació del dron es produeix després de l'increment de les ocupacions que hi ha hagut a Catalunya, que, segons dades del Ministeri de l'Interior, és la comunitat més afectada enguany per aquests delictes.

En els darrers mesos s'ha produït un increment d'episodis violents relacionats amb ocupacions a diversos municipis, fet que ha provocat protestes veïnals per la sensació d'inseguretat.

Un grup de joves immigrants, entre els quals hi havia menors, d'un pis ocupat de Llançà (Alt Empordà) van haver de ser escortats pels Mossos d'Esquadra al ser increpats pels veïns, que els acusaven de provocar diversos episodis violents.

Situacions similars es van poder veure a Premià de Mar, Mataró i més recentment a Sant Joan Despí. Aquest mateix dimecres, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Policia Local de Sant Joan Despí van efectuar el desallotjament d'una nau industrial de Sant Joan Despí, que feia setmanes havia estat ocupada de forma il·legal, després de les queixes veïnals dels darrers dies, que han denunciat episodis de violència i la falta de resposta política.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Neferu, Barcelona, 14/08/2020 - 14:45

¡¡Bravo por Albiol!! Colau debería ponerse las pilas en vez de proteger a quienes al menor descuido te ocupan la casa donde vives.

#4 M, Sabadell, 13/08/2020 - 23:51

En definitiva, son los ciudadanos los que eligen en que tipo de ciudad quieren vivir, votando a sus alcaldes.
Unos se dedican al postureo, otros a mejorar el bienestar de sus ciudadanos.

#3 Pepe, Alacant, 13/08/2020 - 20:13

En el resto de Europa, las autoridades impiden que haya casas vacías, con multas, apremios, e incluso embargos, ahora bien, quien se mete ilegalmente en una propiedad, se arrepiente amargamente. Urge cambiar las leyes vigentes para terminar con esa pesadilla.

#2 manu21, dijon france, 13/08/2020 - 18:33

Xavier García Albiol , no lo conozco pero desde que volvió alcalde las cosas se mueven Creo que la seguridad y el bien de la gente debe volver a la normalidad
los representantes de la generalidad, o la Colau nunca harán nada a creer que la gente que gobierna como Torra o Colau quieren aterrorizar a la gente O recibe una comisión de los okupas

#1 Baetilvs i Barcino, Barcelona, 13/08/2020 - 16:58

Quina enveja un alcalde com el de Badalona, estima la ciutat, vetlla pels ciutadans i lluita contra okupes i delinqüències de tot tipus, a Barcelona tenim l'altre cara de la moneda, kontra els ciutadans, i amiga d'okupes i fauna variada que campa per Barna a sus anchas