Societat · 6 de Juliol de 2012. 11:29h.

Detenen els responsables de dues associacions cannàbiques

Els Mossos intervenen 2,5 quilos de marihuana i mig d'haixix

Detenen els responsables de dues associacions cannàbiques

Marihuana intervinguda

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut vuit membres de dues entitats cannàbiques, entre els quals hi ha els quatre màxims responsables i quatre assalariats, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

Els agents dels dos cossos policials van fer dimarts passat, 3 de juliol, dues entrades i escorcolls en aquestes entitats, Barceloca i Dejavú, ubicades als districtes d'Horta- Guinardó i Nou Barris, a Barcelona. S'hi va trobar 2,5 quilos de marihuana i 500 grams d'haixix. També van ser comissats altres derivats de la marihuana com galetes, pastissets i ungüents cannàbics que distribuïen com analgèsics i relaxants musculars.

La investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona, va arrencar a partir de la denúncia d’un mateix membre d’una de les entitats que alertava que a l’interior d’aquestes s’estaria produint un delicte contra la salut púbica, concretament tràfic de drogues. En concret, el denunciant va explicar que un dels membres s’aprofitava de l’associació per vendre droga que havia adquirit al mercat il·lícit.  

Juntament amb les nombroses queixes veïnals i els comisos de marihuana i haixix que els agents van intervenir a persones que acabaven de sortir d’aquestes entitats, els agents van procedir, el passat 3 de juliol, a l’entrada i escorcoll dels dos locals esmentats.

Fins ara els Mossos no han pogut determinar la procedència del cultiu de l'estupefaent, si bé hi ha constància documental que una d'aquestes associacions va acordar en Junta Directiva l'adquisició de fins a 7 quilograms de cànnabis entre els mesos de febrer i maig atès la baixa producció dels seus cultius i l'augment de consumidors que registrava.

Fruit de les investigacions, s’ha pogut determinar que les recaptacions habituals diàries fruit de la distribució del cànnabis podien ascendir a més de 700 euros en un dels locals i a més de 1000 euros en l'altre. El volum de negoci d'un establiment era tan important que en el transcurs de l'escorcoll hi havia fins a tres persones assalariades encarregades de l'accés i admissió al local; distribució d'estupefaents i dispensació de refrescos i cafeteria.

Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola i amb domicili a Barcelona, són: Pedro Antonio BL, de 28 anys; Rubén RM, de 26 anys; Jorge GH, de 38 anys; Aurelio RS, de 39 anys; Cristian MA, de 31 anys; Enrique BV, de 26 anys; Francisco José SB, de 24 anys i  Antoni TM, de 29 anys.

Marihuana intervinguda

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 eduard, sant cugat, 06/07/2012 - 12:13

Conec molts fumadors ocasionals i habituals de mariuana, i he de dir què no son en absolut persones conflictives. No se quin interés té el govern a començar una creuada contra aquesta gent.
Sembla que vivim a una societat on prohibim plantes, però legalitzem la CORRUPCIÓ.
Així va el pais.